Savunma Bakanı'ndan 'kara harekatı' açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 'Suriye'ye 100 Türk askeri girdi iddiası'nın doğru olmadığını belirtti.

Bigpara Haber

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk askerinin Suriye'ye girmesi gibi bir düşüncelerinin olmadığını bildirdi. Bakan, "100 askerin Suriye'ye girip girmediğine" ilişkin soruyu "Doğru değildir" şeklinde yanıtladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler’e mektup yazarak Türk askerinin Suriye topraklarına girdiğini iddia etmişti.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN 4 F-16 GELECEK

Haberin Devamı

Bakan İsmet Yılmaz, Suudi Arabistan uçaklarının Türkiye'ye gelip gelmediği sorusuna da "Şu anda gelmedi, ancak keşif için geldiler. 4 tane F-16 uçağı gelecek, kararı verildi, keşfi yapıldı. Bugün gelmemiştir ama yarın gelebilir. Ama prensipte mutabakata varıldı, gelebilirsiniz denildi" yanıtını verdi.

TÜRKİYE SURİYE'DE PYD MEVZİLERİNİ BOMBALIYOR

dunya.com'un haberine göre; Türkiye - Suriye sınırında bulunan Türk topçu birliğinin, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD hedeflerine yönelik atışları dün de devam etti. Fırtına obüsleriyle 17 saatte Mehmetçik 50 hedefi vurdu. Dün Hatay’dan da Esad güçlerine top atışı yapıldı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

RUS UÇAKLARININ AZEZ'E YÖNELİK SALDIRISI

Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin denetiminde olan Azez ilçesine 10 hava saldırısı gerçekleştirdiği ve ilçedeki çocuk hastanesi yakınlarına da iki füzenin düştüğü bildirildi. 

AA muhabirinin Azez'deki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rus jetlerinin Halep'in kuzeyindeki yönetim karşıtlarının kontrolündeki Azez ilçesine 10 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Rus savaş uçaklarının, terör örgütü PYD ile rejim muhaliflerinin bulunduğu cephe hatlarına saldırdığına değinen kaynaklar, ilçe merkezindeki çocuk ve kadın doğum hastanesinin yakınlarına iki füzeninin düştüğünü, olayda sadece maddi hasarın meydana geldiğini kaydetti.

"PYD TEL RIFAT'A GİRMEK ÜZERE"

Bu arada Suriye'de, PYD güçlerinin muhaliflerin denetimindeki Tel Rıfat ilçesine girmek üzere olduğu, ilçe çevresinde yoğun çatışma yaşandığı bildirildi.

Muhalif gruplardan Tel Rıfat Devrimcileri saha komutanı Muhammed Ali Ebu Musa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin Rusların sağladığı hava desteğiyle Tel Rıfat'a girmek üzere olduğunu söyledi.

İlçe çevresinde muhaliflerle PYD güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren Musa, ''Rejimin Şebbihaları (Ceyş es-Suvar) ve PYD, Tel Rıfat'ın batısındaki Deyr Cemal bölgesi üzerinden girmeye çalışıyor. Burada birkaç binayı da ele geçirdi. Durum çok kötü. Savaşan çok sayıda gencimiz var fakat mühimmat ve silahımız yok'' dedi.

 

Diğer Genel Haberleri