Satışlarınızı nasıl artırabileceğiniz 6 tüyo

Online sitenizin satışlarını artırmak için yapabileceğiniz ve müşteri güvenini kazanabileceğiniz o tüyolar:

Bigpara Haber

Geleneksel ticarete yeni bir alternatif olan online ticaretle de yüksek bir satış hacmi yakalamak mümkün. Mobil adaptasyonla birlikte web sitesinde yapılan küçük değişikliklerle de satış hacminde pozitif bir değişim gerçekleştirebilirsiniz.

İşte online satışları artırmak için harika tüyolar;

SİTE ZİYARETÇİLERİNİZE ODAKLANIN

Sitenizdeki online satışları artırmanın altın kurallarından biri sitenizin ziyaretçilerinin neye ilgi gösterdiklerini analiz etmek ve en çok tıklanan ürünleri ve hizmetleri belirlemektir. En çok satılan ürünleri ve bu ürünlere benzer alternatif ürünleri ziyaretçilerinize hatırlatmak ziyaretçilerin dikkatini çekerek satış artırıcı etki gösterecektir. Sadık ziyaretçilerin ilgi alanlarına yönelik ürünleri filtrelemek de bir diğer satış artırıcı faaliyettir.

LİMİTLİ SATIŞ TAKTİĞİ UYGULAYIN

Haberin Devamı

En iyi satış taktiklerinden biri olan limitli satış taktiğini yeni çıkan ürünlerinizde kullanarak ziyaretçilerin hızlı satın alma yapmasını sağlayabilirsiniz. Bu taktiği çeşitli indirim oranlarında da belirli tarih aralıklarında satış artıcı faaliyet olarak kullanabilirsiniz. Puan kazanımı ve ücretsiz kargo gibi ek avantajları da sınırlı bir zaman diliminde uygulayarak satışlarınızı artırabilirsiniz.

PARA İADE GARANTİSİ UYGULAYIN

Online sitelerin en büyük handikaplarından olan güven sorununu aşmak için ziyaretçilerinize para iade garantisi gibi ek bir avantaj sunabilir ve onları satış konusunda cesaretlendirebilirsiniz. 15 veya 30 gün içinde herhangi bir sebep göstermeden yapılan iade prosedürleri satışları önemli ölçüde artırabilir.

ÖDEME SEÇENEKLERİNİZİ OLABİLDİĞİNCE ÇOĞALTMAYA ÇALIŞIN

Haberin Devamı

Sitenizden ürün satın almak isteyenleri en çok teşvik eden durumlardan birisi de ödeme seçeneklerinin çeşitliliğidir. Havale, kredi kartı, taksitli ödeme ve kapıda ödeme gibi pek çok seçeneğin müşteriye sunulduğu bir ortamda satışların oranı da bir anda artış gösterebilir.

SİTENİZDE ŞÜPHELERE YER VERMEYİN

Sitenizde kapsamlı bir soru-cevap sayfası oluşturarak her türlü soruyu net bir şekilde cevaplandırın. Bu tür çalışmalar ziyaretçilerin sitenize güven duymasını ve tereddüt etmeden sitenizden alışveriş yapabilmesini sağlar. Ürün, orijinallik, teslimat ve satış sonrası gibi çeşitli başlıklarda soru ve cevap sayfanızı şekillendirebilirsiniz.

ANA SAYFANIZI DÜZENLİ OLARAK YENİLEYİN

Haberin Devamı

İlk giriş sayfanız sizin vitrininizdir. Giriş sayfanızı düzenli olarak yenileyin ve duyurusunu yapmak istediğiniz mesajlarınızı veya öne çıkarmak istediğiniz ürün ve hizmetleri bu sayfada düzenli aralıklarla duyurun. Giriş sayfasında kaliteli görseller ve iyi bir grafik tasarım anlayışı oluşturun.

Diğer Sektör Haberleri