Satın alma haberiyle hisseleri yükseldi

Vestel hisseleri Toshiba'nın televizyon birimini almak için görüştüğü haberlerinin ardından yüzde 4'ün üzerinde primli seyrediyor.

Bigpara Haber

Japon Nikkei'de çıkan bir habere göre televizyon birimini satmaya hazırlanan Toshiba'nın potansiyel alıcıları arasında Vestel'in yanı sıra Çinli firmalar da bulunuyor. Reuters'a bilgi veren bir Vestel yetkilisi, konunun görüşme aşamasında olduğunu doğruladı.

Vestel'in ( VESTL ) halihazırda Toshiba markası altında Avrupa'da televizyon üretmek için şirketle lisans anlaşması bulunuyor.

Şirket hisseleri açılış sonrası 7.02 TL'ye kadar yükselmesinin ardından saat 10.54 itibarıyla yüzde 4.11 yükselişle 7.12 TL'den işlem görüyor. Aynı saatte Borsa İstanbul 100 endeksi yüzde 1.12 yükselişte...

Haberin Devamı

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü Gülizar Özdemir Türk, şirket haberi doğrulasa da henüz kesinleşen bir şey olmadığını söyleyerek, "Vestel zaten dünyada söz sahibi olan bir şirket, biz de yurt dışında bu tarz satın almalarla büyümesini hızlandırmasını pozitif tarafta karşılıyoruz" dedi ve şöyle devam etti:

"(Yurt dışına açılmak ve genişlemek) Şirketin daha önceden devam ettirdiği bir strateji. Bundan sonra devam ettirip ettirmeyeceği dünyadaki şartlara ve konjonktüre bağlı ama bu haber pozitif."

Vestel Elektronik uluslararası pazardaki konumunu sağlamlaştırmak ve stratejik ortaklıklarını güçlendirme hedefi doğrultusunda, bağlı ortaklığı Vestel Ticaret aracılığıyla Eylül ayında Toshiba Visual Solutions Corporation ile Avrupa pazarı için marka lisans anlaşması imzalamıştı.

Anlaşmaya göre, ilk etapta beş yıl süreyle geçerli olacak anlaşmanın, Toshiba markası lisansı altında televizyon üretimi, satışı, pazarlaması ve dağıtımına ilişkin haklarını kapsadığı belirtilmişti. 

Diğer Borsa Haberleri