Sarıkamış`a Yatırım

Bigpara Haber


-İşadamı Halis Toprak Tarafından Yaptırılan Otel, 2001 Kış Sezonunda Hizmete Açılacak -Beş Yıldızlı Ve 500 Yatak Kapasiteli Otelde 600 İşçi Çalışacak

SARIKAMIŞ (A.A) - 03.11.2000 - Kars`ın Sarıkamış ilçesinde işadamı Halis Toprak tarafından yaptırılan turistik otelin, 2001 kış sezonunda hizmete açılacağı bildirildi. A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, 1998 yılında Sarıkamış Kış Turizm Merkezi`nde yapımına başlanan 5 yıldızlı turistik otelin, 2001 yılında tamamlanarak kayakseverlerin hizmetine açılacağı belirtildi. Toprak Turizm İşletmeleri`ne ait otelin Şantiye Şefi Behcet Akay, otel inşaatında 250 kişilik personelle çift vardiyalı çalışıldığını, 2001 yılı kış sezonuna kadar otelin tamamlanacağını söyledi. Sarıkamış`ın kış sporları merkezi olma yolunda olduğunu kaydeden Akay, kayak merkezinde kaliteli kar ve uzun pistlerinin yanısıra ünlü Sarıçam ağaçlarının kış turizmine büyük etkisi olacağını söyledi.

Akay, şöyle konuştu: Amacımız otelin biran önce tamamlanarak hizmete girmesidir. Sarıkamış`ı uluslararası bir kayak merkezi konumuna getirmek amacındayız. Otel aynı zamanda Sarıkamış`a ekonomik olarak büyük katkı sağlayacaktır. Bacasız bir fabrika konumunda olacak otelimizde 600 işçi istihdam edilecek. Otelimizdeki işçilerin büyük bir kısmını yöre insanı oluşturacak. İşsizliği önleyerek göçe de engel olmuş olacağız. 500 yatak kapasiteli otelimize gelecek yerli ve yabancı turistler ise ilimize büyük ekonomik katkı sağlayacak.

Diğer Piyasa Haberleri