Sandy, ABD borsasını yıkamadı

New York Borsası, Sandy Kasırgası hiç uğramamış gibi performans gösterdi

Bigpara Haber

Ekonomik verilerinin desteğiyle New York Borsası, Sandy Kasırgası hiç uğramamış gibi performans gösterdi

ABD`de istihdam ve imalat verileri beklentiyi aşarken, tüketici güveninin Ekim`de 4 yılın zirvesine tırmanması üzerine New York Borsası son 7 haftanın en büyük sıçramasını yaptı. Standard&Poor`s 500 Endeksi`nde yer alan 10 sektör grubunun 8`i kazanç sağladı.

Caterpillar Inc., Microsoft Corp. ve Bank of America Corp. yüzde 3.4`ün üzerinde artışla Dow Jones Endeksi`ndeki kazançlara öncülük etti. Visa Incç, dördüncü çeyrek kârının beklentiyi aşması sonucunda yüzde 3.7 değerlendi. Macy`s Inc., satış tahminlerini yükseltmesinin ardından yüzde 6.4 primlendi. Dünyanın en büyük ilaç şirketi Pfizer Inc., 2012 tahminlerini aşağı çekmesi sonrasında yüzde 1.3 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.1 kazançla 1,427.59 puana çıkarken, Dow Jones Endeksi de yüzde 1 artışla 13,232.62 puana yükseldi. Her iki endeks de 13 Eylül`den bu yana en büyük sıçramasını kaydetti. Amerikan borsalarındaki işlem hacmi 6.8 milyar hissenin el değiştirmesiyle 3 aylık ortalamanın yüzde 14 üzerinde seyretti.

Piyasanın en büyük endişelerinden birinin büyümede yavaşlama olduğunu hatırlatan Westwood Holdings Group Inc.`in yatırım genel müdürü Mark Freeman, verilerin, hız kesmenin durduğuna ve büyümede istikrar sağlandığına işaret ettiğini söyledi.

Diğer Genel Haberleri