Sanal para Bitcoin`de vergi `0`

Financial Times`ın haberine göre Birleşik Krallık, Bitcoin işlemlerinden KDV almamayı planlıyor.

Bigpara Haber

Birleşik Krallık, Bitcoin işlemlerinden KDV almamayı planlıyor.

Geçen hafta Mt. Gox`un batmasının ardından bu gelişme Bitcoin camiasında yüzleri güldürecek mi? Hatırlanacağı üzere birkaç gün önce Japon Bitcoin takas firması Mt. Gox`un 65 milyon dolar değerindeki Bitcoin`i ortadan kaybolmuş, şirket iflas bayrağını çekmişti. Bu gelişmenin ardından Bitcoin piyasası karışmış, insanlar parasız kalmıştı.

Tam da piyasa nereye gidiyor, Bitcoin`in kaderi ne olacak? soruları düşünülürken İngiliz hükümeti, sanal para birimlerini benimsemek adına tüm işlemlerden aldığı %20 KDV oranını Bitcoin işlemlerine yansıtmama konusunda çalışmalara başladı.

Her şey kontrol altında

Uygulanacak vergi indiriminde ülkenin vergi kurumu HM Revenue & Customs (HMRC), takipçi rolü üstlenerek süreci kontrol edecek. Financial Times`ın haberine göre; Birleşik Krallık`taki mevcut düzenlemeler, Bitcoin işlemlerinde vergi yükümlülüğü gerektiriyordu.

Dünya genelinde bakacak olursak hükümetler Bitcoin`i ya reddediyor ya da bir güvenlik tehdidi olarak görüyor. Birleşik Krallık ve Singapur ise diğer ülkelere örnek olma yolunda.

Diğer Gündem Haberleri