Samsung`un kârı beklentilerin altında

Samsung`un 2. çeyrek kazançları, piyasasının doyum noktasına yaklaşmasıyla beklentinin altında kaldı

Bigpara Haber

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung`un 2. çeyrek kazançları, piyasasının doyum noktasına yaklaşmasıyla beklentinin altında kaldı.

Akıllı telefon piyasasının doyum noktasına yaklaşmasının Samsung`un son modeli Galaxy S4`ün satışlarını azaltmasıyla Samsung Electronics Co., beklentinin altında ikinci çeyrek kazancı açıkladı.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Güney Koreli şirketin azınlık faizleri hariç net geliri bir önceki yıldaki 5.05 trilyon wondan yüzde 50 artarak 7.58 trilyon wona (6.8 milyar dolar) çıktı. Bloomberg anketine katılan 24 analistin beklentisi Samsung`un 2. çeyrekte 8.02 trilyon won kâr açıklayacağı yönündeydi.

Samsung`un duraklama noktasında televizyon talepleriyle mücadele ettiği dönemde, 358 milyar dolarlık piyasanın en kârlı birimi olan yüksek teknolojiye sahip cihaz alımları da yavaşladı. Beklenenden daha fazla iPhone satışı yapan Apple Inc., aralarında Huawei Technologies Co. gibi Çinli markaların 100 dolarlık cihazlarla gelişen piyasaları hedeflemesiyle bu yıl yeni versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyor.

Diğer Teknoloji Haberleri