Samsung ilk üçe oynuyor

Dünyaca ünlü elektronik firması Samsung Electronics, cep telefonu alanında büyümesini dünyada ve Türkiye`de sürdürüyor

Bigpara Haber
2000 yılında, 27 milyar Amerikan Doları tutarında satış hacmi gerçekleştiren, Kore`nin dünyaca ünlü elektronik firması Samsung Electronics, cep telefonu alanında büyümesini dünyada ve Türkiye`de sürdürüyor.

Şirket, Gartner Dataquest Alret Firması`nın dünya genelinde yaptığı, 2001 yılı ilk çeyrek dönemi `Cep Telefonları Pazar Payları Araştırması`nda geçen yıl aynı dönemde elde ettiği yüzde 5 pazar payını, bu yıl yüzde 6.3`e yükselterek dünyanın en çok satılan beşinci markası oldu. 2001 yılının ilk çeyreğinde dünya çapında toplam 6,120 milyon adet cep telefonu satışı gerçekleştiren Samsung, geçen yıla oranla yüzde 1.3 oranında büyüme kaydetti.

1998 yılında GSM telefonları ile Avrupa pazarına giren ve kısa bir süre içinde büyük ilgi gören Samsung, özellikle CDMA telefonlarının ABD, Güney Afrika ve Avusturalya`daki büyük pazar payı ile dünya klasmanında beşinci sıraya yerleşti. Koreli şirket 2001 yılında 22 milyonu ihraç edilmek üzere, dünya genelinde toplam 28 milyon cep telefonu satmayı hedefliyor.

Samsung`dan kolye telefon
Dünya genelindeki yükselişini Türkiye`de de gerçekleştirmeyi hedefleyen Samsung, mavi gözlü, çift ekranlı GSM telefonu blue-i A 200`ü de önümüzdeki ay Türkiye`de satışa sunacak. Türkiye`deki çıkışını bu ürün ile yapmayı planlayan şirketin yeni ürünün en ilginç yanı ise bir kolye gibi boyuna takılabilmesi. Arzu edildiği zaman kolye gibi boyuna asılabilen telefon, aynı zamanda dünyanın ilk çift ekranlı telefonu olma özelliğine de sahip.

Türkiye Distribütörü Başarı Elektronik tarafından satışa sunulacak olan SGH A 200 modeli ile Samsung, Türkiye`de büyük ilgi görmeyi ve Türkiye`nin en çok satılan ilk üç cep telefonu markasından biri olmayı hedefliyor.

Sedefli beyaz, gümüş, altın ve siyah renkleri bulunan Samsung blue-i A 200`de, dual band, kişisel bilgi yönetimi ve kızıl ötesi erişim sisteminin yanı sıra, WAP, sesli komut ve sesle arama özellikleri bulunuyor. Ayrıca melodi besteleme özelliği ile beğenilen bir müzik kişiselleştirilebiliyor. Blue - i A 200`de yer alan oyunlar ise hoşça vakit geçirmeyi sağlıyor. 79 X 38 X 23 mm boyutlarında olan mavi gözlü telefon sadece 77 gr. ağırlığında.

Diğer Genel Haberleri