Sahol Sasa H.o.sabanci Holding A.s.`nin 15.04.1999 Tarihli Borsa Gunluk Bulteni`nde Yayinlanan Ozel Durum Aciklamasina Ile Ilgi

Bigpara Haber
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Ilgi: 15.04.1999 tarihli ozel durum aciklamamiza ek aciklamadir.
Ilgi aciklamada belirtilen Sabanci Du Pont niyet anlasmasinda adi gecen Sasa Suni ve Sentetik Elyaf Sanayii A.S.`ne iliskin olarak Baskanliginizin istedigi bilgiler asagiya cikarilmistir.
1) Niyet anlasmasinda belirtilen % 50 Sabanci % 50 DU Pont ortakli sirketin kurulmasindan sonra Sasa Suni ve Sentetik Elyaf Sanayii A.S.`nin tuzel kisiligi devam edecektir.
2) Sasa Suni ve Sentetik Elyaf Sanayii A.S. faaliyetleri ust sirketin yonlendirmesi cercevesinde surecektir.
3) Yeni kurulacak sirket sahip oldugu, Avrupa Bolgesi, Ortadogu ve Afrika Pazarlari icin polyester iplik, elyaf, cips, polyester hammaddeleri ve bunlarla ilgili urunleri ureten sirketleri yonetecektir. Bu sirketin faaliyet yerinin Hollanda`da olmasi planlanmaktadir.
4) Sabanci Holding`in elinde bulunan % 50.11 ve Sabanci ailesi fertlerinin sahip oldugu % 31.00 Sasa Suni ve Sentetik Elyaf Sanayii A.S. hisselerinin (toplam % 81.11) yeni kurulacak sirkete satis suretiyle devredilmesi planlanmaktadir. Satis fiyati henuz belirlenmemistir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri