Şah Hortum, büyümede istikrar peşinde

Kuracağı yeni fabrika ile seri üretime geçmeye hazırlanan Şah Hortum, bu yıl yüzde 40 büyüme hedefliyor.

Bigpara Haber
Kuracağı yeni fabrika ile seri üretime geçmeye hazırlanan Şah Hortum, bu yıl yüzde 40 büyüme hedefliyor.

Şah Hortum Finans ve Satış Sorumlusu Şenay Kaplan, geçtiğimiz yıl hem ürün ve hedef sektör çeşitliliği hem de yeni ihracat pazarlarına odaklandıklarını vurguladı. kobiden.com haberine göre; Kaplan, “Üretim 2013`te çok hareketliydi. Bu yıl da benzer bir hareketliliğin olacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl mevcut pazarlarda daha geniş kitlelere üretim yapar hale geldik. Üretimin yüzde 50’sini OEM’lere yüzde 50’sini de kataloglarımızda yer almayan özel fabrika ürünlerine kanalize ediyoruz. 2013’te önceki yıla göre yüzde 40’lık büyüme kaydettik. 2014 için de hedefimiz benzer oranlara ulaşmak” dedi.

Sektöre 34 yıl önce adım attıklarını söyleyen Kaplan, TIR gurubuna radyatör, kalorifer, yakıtgeri dönüşüm ve mazot hortumu ürettiklerini, son yıllarda da otomotivin dışında mutfak grubu ve kombi firmalarına yönelik de üretim gerçekleştirmeye başladıklarının bilgisini verdi.

İhracatta yükselen bir ivme ile yol aldıklarını ifade eden Şenay Kaplan, 3 yıl içinde yüzde 50, uzun vadede ise yüzde 70 oranında ihracat yapmayı hedefl ediklerine dikkat çekti. Kaplan, “İhracatta ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine hizmet veriyoruz. Bu yıl ise Güney Afrika pazarına odaklanacağız” diye konuştu.

Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 milyon TL’lik fabrika yatırımı gerçekleştirdiklerine değinen Kaplan, “7 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek tesisin devreye girmesiyle seri üretime geçeceğiz. Hem ciroda hem de kapasitede ciddi oranda büyüme yakalayacağız” ifadelerini kullandı.

Diğer Şirket-Haberleri Haberleri