Sabancı`ya şeref nişanı

Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, iki ülke ilişkilerine katkılarından dolayı işadamı Sakıp Sabancı`ya Legion D`Honneur şeref nişanı takdim edecek

Bigpara Haber
Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac,Türkiye-Fransa ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı Sakıp Sabancı`ya, Legion d`Honneur şeref nişanı verecek.

Fransız hükümeti, çok değerli hat eserleri ve tabloları içeren Altın Harfler koleksiyonunu Louvre Müzesi`nde sergileyerek Türk-Fransız kültür ilişkilerine yaptığı katkılar ve Fransa`nın önde gelen şirketlerinden Danone, Carrefour ve BNP ile sürdürdüğü başarılı ortaklıklardan dolayı Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı`ya, Legion d`honneur şeref nişanı verme kararı aldı.

Elysse Sarayı`nda verilecek
Sabancı Holding`den yapılan açıklamaya göre, Sabancı`ya şeref nişanı, 16 Kasım Cuma günü Elysse Sarayı`nda yapılacak törenle Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından takdim edilecek. 15 Kasım Perşembe akşamı ise, Fransa Büyükelçisi Sönmez Köksal, Türk büyükelçiliğinde Sakıp Sabancı onuruna bir davet verecek.

Legion d`honneur nişanı, Sakıp Sabancı`nın dördüncü büyük nişanı olacak. Türkiye-Belçika ilişkilerine yaptığı katkılar nedeniyle 1987 yılında Belçika Kraliyet Nişanı, Türkiye-Japonya ilişkilerine yaptığı katkılar nedeniyle 1992 yılında Kutsal Hazine Altın ve GümüşYıldız Nişanı ile onurlandırılan Sakıp Sabancı`ya, 1997 yılında da Devlet Üstün Hizmet Madalyası takdim edildi.

`Altın Harfler` dünyayı dolaştı
Altın Harfler: Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi`nden Osmanlı Hat, Resim Sanatı Koleksiyonu, 1998-2001 yılları arasında dünyanın en önemli müzelerinden New York Metropolitan Müzesi, Los Angeles Sanat Müzesi, Harvard Üniversitesi Müzesi, Paris Louvre Müzesi, Berlin Guggenheim Müzesi ve Frankfurt Sanat Müzesi`nde sergilendi ve koleksiyonu yaklaşık 3.5 milyon sanatsever ziyaret etti. Ayrıca, sergi içeriği bir sömestr boyunca Harvard Üniversitesi`nde ders olarak okutuldu.

Diğer Genel Haberleri