Sabancı Holding kârını yüzde 10 artırdı

Sabancı Holding'in 2018 yılında ana ortaklığa düşen net kârı yüzde 10 artışla 3.83 milyar lira oldu.

Bigpara Haber

Sabancı Holding'in bugün erken saatlerde KAP'a açıkladığı bilançosuna göre 2018 yılı satışları finans sektörü gelirleri dahil yüzde 32 artışla 54.3 milyar liraya yükseldi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2018 kombine net satışlar yüzde 34 artışla 88 milyar TL olarak gerçekleşti.

Banka dışı işlerin kombine net satışları özellikle enerji, sigorta ve sanayi segmentlerinin katkısıyla yüzde 31 artışla 50 milyar TL seviyesine ulaştı. Banka dışı işlerde net kâr ise yüzde 86 artışla 1.56 milyar TL olarak gerçekleşti. Açıklamaya göre, özellikle enerji ve sigorta işlerinin zorlu piyasa koşullarına rağmen eş zamanlı olarak hem yüksek büyüme hem de karlılık artışı gerçekleştirmesi sonuçlara katkı sağladı.

Haberin Devamı

Sabancı Holding CEO'su Mehmet Göçmen finansal sonuçlarla ilgili yaptığı değerlendirmede, nakit yönetimini temel öncelik olarak gördüklerini ve bilanço risklerimizi minimize ettiklerini belirterek, "Sabancı Topluluğu olarak biz tedbirlerimizi aldık; üretim ve yatırıma devam ediyoruz. 2019 bütçemizde ihracatı ve maliyet disiplinini maksimum düzeye getirdik. 2018'de nakit akımı yönetiminde gösterdiğimiz başarıyı bu yıl da sürdüreceğiz. Borç-özkaynak dengesini günün koşullarına göre yöneteceğiz" dedi.

Özellikle Enerjisa Üretim'de güçlü nakit akımı yarattıklarını ve şirketi kur riski taşımayan bir yapıya kavuşturduklarını belirten Göçmen, Enerjisa Üretim'i de halka arza hazır hale getirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Ekonomide dengelenmenin başladığını ifade eden Göçmen, seçim sonrasında daha uzun vadeli reformlar beklediklerini söyledi.

Diğer Ekonomi Haberleri