Sabancı`dan 571 milyon TL kâr

Sabancı Holding’in konsolide gelirleri, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artışla 5.55 milyar TL olarak gerçekleşti

Bigpara Haber

2013 yılının ilk üç ayında Sabancı Holding’in konsolide gelirleri, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artışla 5.55 milyar TL olarak gerçekleşti.

Aynı dönemde Sabancı Holding, 1 milyar 443 milyon TL faaliyet kârı elde ederken, net kârını yüzde 93 artışla 571 milyon TL’ye yükseltti. Sabancı Holding’in toplam varlıkları 31 Mart 2013 itibari ile 172 milyar 899 milyon TL’ye, ana ortaklığa ait konsolide sermayesi ise 16 milyar 414 milyon TL’ye ulaştı. Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul şunları söyledi:

“Sabancı Holding, 2013 yılında, dünyanın en büyük enerji şirketlerinden olan E.ON’un Enerjisa’ya ortaklık sürecinin tamamlanması, Enerjisa’nın özelleştirme ihalelerinde çok önemli iki dağıtım bölgesini alması, Carrefoursa’da çoğunluk hisse ve yönetimin devralınması, Diasa ve Olmuksa hisselerinin satılması olmak üzere stratejik öneme sahip birçok portföy değişikliği kararlarını aldı ve gerçekleştirdi. Hem büyüme hem kârlılık olarak hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz. Akbank hem, kârlılık hem de büyüme olarak çok iyi bir gelişim gösterdi. Toplam nakdi kredileri 96 milyar TL’nin üzerine çıktı. Ülkemizin gelişimiyle enerji sektöründe yüksek oranlı büyüme bekliyoruz.”

HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Perakende portföylerini yeniden yapılandırdıklarını hatırlatan Kurtul, “Carrefoursa’da yüzde 12 hisse alımı ile payımızı yüzde 50.8’e, şirket yönetim kontrolünü de alarak çıkartıyoruz. Teknosa ise yüksek kârlılığını koruyarak, yüzde 44 büyüme sağladı. İndirimli gıda marketleri pazarından çıkma kararımız doğrultusunda Diasa’daki hisselerimizi de satma kararı aldık” dedi.

Diğer Genel Haberleri