Sabanci`da Hasar Buyuk Degil.

Bigpara Haber
Sabanci sirketlerindenKordsa, Brisa, Dusa, Beksa ve Sakosa tesislerinde deprem nedeniyle kucuk hasarlar meydana geldigi, diger tesislerde ise hasar bulunmadigi kaydedildi. IMKB`ye gonderilen aciklamaya gore, deprem bolgesindeki sirketlerin son durumu soyle:
Kordsa: Ambar bolgelerinde ve bazi uretim binalarinda catlaklar meydana gelirken, uretim makinelerinde ve yardimci tesislerde ciddi bir hasara rastlanmadi. Dun 3 uretim tesisinden ikisinde uretime baslandi.
Brisa: Izmit Alikahya tesislerinde uretime ara verildi. Hasar tespit calismalari suruyor. Hasarin tumu sigorta kapsaminda.
Dusa: Sirket binalarinda yer yer catlaklar ve tavan cokmeleri, mamul stok ve malzeme ambarlarinda hasar bulunmakta. Uretimin hasar tespit sonuclarina bagli olarak 2-3 ay icinde baslamasi dusunuluyor.
Beksa: Idari binasinda yer yer cokmeler olurken, fabrika binasi ve makinelerde cok ciddi bir hasar meydana gelmedi. Eylul ayi icinde uretime gecilmesi beklenmekte.
Akbank: Deprem bolgesinde bulunan subelerde yapilan ilk incelemede 6 subenin az hasarli oldugu tespit edildi. Deprem etkisi ile faaliyeti sinirlanan 17 subeten 12`si faaliyete gecti. (SABAH)

Diğer Genel Haberleri