`Sabah - atv satışını hızlandıracağız`

Bigpara Haber

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Bölge İdare Mahkemesi`nin TMSF`nin atv ve Sabah`a el koymasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararının yanlış olduğunu belirtti. Ertürk, satış sürecini biraz daha hızlandıracaklarını söyledi.



CNNTURK

Ertürk, medya sektörünün kendine özgü yapısı ve yönetme konusu ile işin hukuk tarafı nedeniyle bu konunun kendilerini son dönemlerde çok uğraştırdığını ifade etti.
 
Ertürk, hukuk tarafında uğraştıkları yaklaşık 20 tane banka içinde yer alan birkaç dosyanın kendilerini ayrıca biraz daha uğraştırdığını belirterek, Bunların şöyle bir niteliği var. Neredeyse bir derin mekanizma bazı dosyaları himaye altına almış gibi görünüyor. Bazı yerlerde adeta bazı konularda çıkan mahkeme kararları bizi şöyle bir duyguya itiyor: Neredeyse iki tane kanun var sanki. Biri bizim uyguladığımız, biri mahkemelerin esas aldığı diye konuştu.
 
Ertürk, Mahkeme burada enteresan bir karar verdi. Mahkemelerin kararlarına tabii ki saygılıyız ama doğru bir karar değil. El koyma kararı bir tedbir kararıdır. Şimdi bu yürütmeyi durdurma kararı verildi. Biz oradan çıkacağız. Biz peki oradan çıktık. Dava esastan karara bağlanmadı. Bir sene sonra esastan karar çıktı ve biz haklı olduk. Peki biz gittik sonra o varlıklara baktık ki varlık ortada yok. Ne olacak şimdi bu? dedi.

Diğer Genel Haberleri