Rusya faiz indirdi

Rusya Merkez Bankası, politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 14'e indirdi

Bigpara Haber

Rusya Merkez Bankası, 10 mart itibarıyla Rusya'da yıllık enflasyonun %16.7 düzeyinde olduğunu açıkladı. Kurum, enflasyonun yılın ikinci çeyreğinde zirveyi göreceğini belirtti. Rusya’da enflasyon, Şubat ayında 2002’den bu yana en hızlı seviyeye yükseldi.

Banka ayrıca faiz indirimlerine devam etmeye hazır olduklarını ifade etti ve Rusya ekonomisinin bu yıl yüzde 3.5-4 daralacağı tahmininde bulundu.

Rusya'nın faiz indirimi ardından Moskova borsası geriledi. Rusya merkez bankasının gösterge faiz oranını düşürme kararı ekonomist beklentileri ile paralel gerçekleşti.

Haberin Devamı

Merkez bankasının Cuma günü web sitesinden yaptığı açıklamaya göre 1 haftalık ihale oranı 1 yüzde puan düşürülerek yüzde 14’e indirildi. Bloomberg anketine katılan 32 ekonomistin 17 kararı doğru şekilde tahmin ederken, 9 ekonomist faizde bir değişiklik olmayacağını öngördü. 5 ekonomist ise daha büyük bir faiz indirimi bekliyordu.

Rusya Merkez Bankası, Ocak ayındaki toplantısında 2 yüzde puanlık indirim kararı almasının ardından faiz indirimi hızını düşürüyor.

Diğer Ekonomi Haberleri