Rus Mahkemesi Bitcoin Yasaklama Kararını Bozdu

Ülkelerin ve işletmelerin Bitcoin’e olan ilgisi giderek artarken, bazı ülkeler kripto ve dijital paralarla ilgili sıkı önlemler alma ve yasaklama girişimlerini sürdürüyorlar

Bigpara Haber

Rusya, Çin hükumetiyle birlikte Bitcoin’e direnen ülkelerin başında geliyor ve bunu açık bir şekilde 13 Ocak 2015 tarihinde göstermişti.  Bu tarihte Rusya Nevyansk şehir mahkemesi, Bitcoin ile ilgili aşağıdaki sitelere erişimin durdurulmasıyla ilgili bir karar almıştı.

15 Mayıs 2015 tarihine gelindiğinde ise, Rusya Sverdlovsk bölge mahkemesi 13 Ocak tarihinde alınan kararı bozdu ve Nevyansk mahkemesinin aldığı kararı iptal etti. Böylece Bitcoin yasağı şu an için kaldırılmış oldu.

Öte yandan, Ağustos 2014’te Rusya Finans Bakanı Alexei Moiseev, 2015 bahar aylarında Rusya’da Bitcoin’in yasaklanması ve kısıtlanmasıyla ilgili bir ön bilgilendirmede bulunmuştu. Buna benzer açıklamalardan anlaşılacağı üzere, Rus hükumeti her ne kadar ülkede kripto paraların kullanımını istemese de, yasaklama kararının bozulmuş olması, şimdilik Rus girişimcilere bir nefes aldıracağa benziyor.

Haberin Devamı

Bitcoin karşıtlığına rağmen, Rusya ve Çin, dünyanın en fazla madencilik yapılan ve Bitcoin’in en yaygın kullanıldığı ülkelerin başında geliyor.

Kaynak: http://coin-turk.com/rus-mahkemesi-bitcoin-yasaklama-kararini-bozdu/

Diğer Gündem Haberleri