Roubini: Hisse senetleri ile tahviller arasında bir 'şizofreni' var

Kriz kahini Roubini ABD'de hisse senetlerinin size anlattıkları ile tahvillerin size anlattıkları arasında bir şizofreni var dedi

Bigpara Haber



Kriz kahini Roubini ABD'de hisse senetlerinin size anlattıkları ile tahvillerin size anlattıkları arasında bir şizofreni var dedi.

Kriz Kahini lakaplı Prof. Dr. Nouriel Roubini ABD'de hisse senetlerinin size anlattıkları ile tahvillerin size anlattıkları arasında bir şizofreni var açıklamasında bulundu. Roubini, hisse senedi fiyatlarında  ABD'de geçen seneki gibi bir yükselişin olması halinde bunun köpük olacağını savundu.

Prof. Roubini, Aberdeen Yatırım Yönetimi Konferansında Küresel Finansal Kriz: Gitti ama Unutulmadı başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Marketwatch'ın haberine göre Roubini ABD'de hisse senetlerinin size anlattıkları ile tahvillerin size anlattıkları arasında bir şizofreni var dedi.

Roubini, hisse senedi fiyatlarında ABD'de geçen seneki gibi bir yükselişin olması halinde bunun köpük olacağını savundu.

Bununla birlikte Amerikan Merkez Bankası Fed'in balonları şişirmesi konusunun henüz mesele olmadığını söyledi.

Roubini, Fed'in faizleri hızlı mı yoksa yavaş mı artıracağı konusunun büyük bir risk oluşturduğunu da kaydetti.

Kriz Kahini ABD'de istihdam piyasasında zayıflığın bir kısmının döngüsel olduğunu ancak yapısal olarak maaşlarda ciddi artışın muhtemelen görülmeyeceğini ifade etti.

Diğer Faiz Haberleri