Roubini: Bitcoin bir Ponzi Oyunu

Ekonomist Nouriel Roubini, Bitcoin`in bir para biriminden çok Ponzi sahtekarlığına ve yasadışı işlemler kullanılan bir araca benzediğini söyledi.

Bigpara Haber

`Kriz Kahini` lakaplı Ekonomist Nouriel Roubini, Twitter üzerinden paylaştığı bir dizi mesajda sanal para Bitcoin`i eleştirdi.

Nouriel Roubini Bitcoin bir para birimi değil. Bitcoin daha çok, Ponzi Oyunu ile yasadışı aktivitelere yardımcı olan bir aracı anımsatıyor diyen Roubini, Bitcoin`in hack`lenebilmesi nedeniyle güvenli de olmadığını söyledi.

Tasarruf aracı değil

Bitcoin`in hiçbir yatırım değeri olmadığı için bir tasarruf aracı da olmadığını söyledi. cnbce.com haberine göre; Roubini, öyle bile olsa fiyatlardaki dalgalanma nedeniyle Bitcoin`in çok kötü bir tasarruf aracı olacağını belirtti.

Ödeme aracı değil

Bitcoin ile çok az ödeme gerçekleştiği için bu paranın geçerli bir ödeme aracı da olamayacağını ifade eden Roubini, Bitcoin`deki dalgalanma nedeniyle elinde sanal para olan biri bunu hemen dolar, Euro ya da yene çeviriyor dedi.

Hesap birimi değil

Son olarak Bitcoin`in bir hesap birimi de olmadığını söyleyen Roubini, Hiçbir mal ve hizmetin fiyatı Bitcoin ile belirlenmiyor ve asla da belirlenmeyecek ifadelerini kullandı.

Diğer Gündem Haberleri