Richard Branson'dan girişimcilere öğütler

Richard Branson, 16 yaşındayken okulu bıraktı ve şimdi dünyanın en iyi şirketlerinden biri olan Virgin Şirketler Grubu'nun CEO'su. Bu başarısını neye borçlu, girişimcilere tavsiyeleri neler?

Bigpara Haber

VAZGEÇMEYİN

Bir girişimcilik fikri ile yola çıkmak bir maceradır ve bu maceradan hiç vazgeçmemek gerekir. Her girişimcinin, çok fazla çalıştığı günler muhakkak olacaktır. Önemli olan, kötü gelişmeler olduğunda moral bozmamak ve pozitif olarak yeni gelişmelere açık olmaktır.

YETKİ DEVRİNİ ÖĞRENİN

Girişimcilikte, günlük tüm aktiviteleri sizden daha iyi yönetebilecek birini yetkilendirmeniz önemlidir. Böylece siz, küçük ayrıntılarla uğraşmayacak ve olayları geniş çerçeveden izleyerek daha önemli kararlara yoğunlaşabileceksiniz.

AİLENİZLE VAKİT GEÇİRİN

Haberin Devamı

Yetki devri, işlerinizi halledip başka işlerinize ve en önemlisi ailenize vakit ayırmanız için de oldukça önemlidir. Evde televizyon izlemek yerine, dışarı çıkın ve dışarıda vakit geçirin.

HAYALLERİNİZİ İZLEYİN

Girişimcilik fikriniz aynı zamanda size keyif veren, uğraşmaktan mutluluk duyacağınız bir şey olsun. Hayallerinizi gerçekleştirmek için vakit kaybetmeden harekete geçin, böylelikle bu yolda daha çabuk ilerleyecek ve daha fazla heyecan ve tutku duyacaksınız.

GİRİŞİMCİLİK FİKRİNİZE İNANIN VE EN İYİSİ OLMAYA GAYRET EDİN

Fikrinizin başarılı, hatta en iyisi olacağına inancınız tam olsun. Bu inanç, tutku derecesinde olmalı. Eğer fikrinize inanmıyorsanız ve heyecan duymuyorsanız bu fikirle harekete geçmenin çok da anlamı yoktur. Yaptığınız işe kattığınız her değerin alanında en iyisi olduğundan emin olun.

EKİBİNİZLE VAKİT GEÇİRİN VE EĞLENCELİ ŞEYLER YAPIN

Haberin Devamı

Beraber çalıştığınız insanları önemseyin, onları sürekli olarak eleştirmekten ve mutsuz etmekten kaçının. Sizin yaptığınız iş sayesinde eğlenmeniz kadar onların da eğlenmesi önemlidir. Hep beraber daha mutlu ve motive edici bir çalışma ortamı yaratabilirsiniz. 

FARK YARATIN VE GELİŞİME AÇIK OLUN

Diğer alternatifler arasında fark yaratacak bir fikir geliştirin ve bu fikirle ilerleyin. Girişimcilik fikriniz geliştikçe de iyileştirmeler yapmaktan vazgeçmeyin. Her zaman gelişime ve değişime açık olun.

MEYDAN OKUYUN

Kendinize sürekli olarak yeni hedefler koyun ve bu hedeflerle kendinizi zorlayın. Bu süreçte, detaylara önem vermek sizi bir adım öne çıkaracaktır. Bu detaylar için de liste tutma alışkanlığı edinin.

Diğer Girişim Haberleri