Richard Branson'dan genç girişimcilere etkili tavsiyeler

Farklı olmanın ve işine tutkuyla bağlanmanın kariyer hayatında önemli prensiplerinden olduğunu belirten Richard Branson 16 yaşında liseyi bırakıp kendi işini kurmaya karar vermiş.

Bigpara Haber

 İşte Richard Branson'dan genç girişimcilere etkili tavsiyeler:

Dünyaca ünlü İngiliz yatırımcı ve Virgin şirketlerinin kurucusu olarak tanınan Richard Branson, yaklaşık 5 milyar dolarlık bir servetin sahibi. Virgin Atlantic Airways ve Virgin Group şirketlerini kurarak girişimcilik hayatına adım atan Branson, sıradışı bir düşünce tarzı edinerek bugünlere ulaştığını itiraf ediyor.

İŞE ETRAFINIZI GÖZLEMLEYEREK BAŞLAYIN

Haberin Devamı

Richard Branson, iş hayatına atılacak olan girişimci ruhlu gençlere etraflarına bakmalarını tavsiye ediyor. Gençlerin çevrelerinde işe yarayacak ve eksiklikleri giderecek olan iş ve fikirlere yoğunlaşmaları gerektiğinin altını çizen girişimci, gözlem yapmanın önemini dile getiriyor.

SEVDİĞİNİZ İŞE ODAKLANIN

Gençlere sevdikleri işe odaklanmalarını söyleyen Branson, tutku ile yapılacak işlerin başarıyı getireceğine inanıyor. "Uğruna fedakarlık yapabileceğiniz ve çok çalışabileceğiniz işler sevdiğiniz işlerdir" diyen ünlü girişimci işe severek başlamak gerektiğini belirtiyor.

BAŞARI İÇİN GENİŞ DÜŞÜNÜN

Ünlü girişimci Virgin Group adı altında 300'den fazla şirketin sahibi olarak dikkat çekiyor. Birbirinden farklı birçok sektörde faaliyet gösteren şirketlere sahip olan Branson, gençlere de başarı için çok yönlü düşünmeleri ve cesur davranmaları gerektiğini belirtiyor.

ÇALIŞANLARINIZI MUTLU EDİN

Haberin Devamı

İşlerin büyümesinin en önemli faktörünün insan olduğunu söyleyen Richard Branson, çalışanlarla kurulacak olan iyi ilişkilerin şirketlerin önemli bir yere gelmesinde çok önemli bir yeri olduğunu vurguluyor. Çalışanlara kendilerini özel ve farklı hissettirmenin ayrıca marka misyonuna onları dahil etmenin çok büyük fark yaratacağını belirtiyor.

MUTLAKA TAVSİYE ALIN

İşe yeni başlayanların pek çok endişeleri olmasının normal olduğunu belirten Branson, bunun sektörde tecrübesi olan insanlardan tavsiye alınarak aşılabileceğini belirtiyor. Girişimci, sektörde isim yapmış olan kişilerin öneri ve tavsiyelerini almanın gençleri bir adım ileri taşıyabileceğini söylüyor.

ASLA UMUDUNUZU KAYBETMEYİN

Richard Branson gençlere sorumluluklarının bilince olmalarını ve yaptıkları işe odaklanmalarını tavsiye ediyor. Başarı kadar başarısızlık ve mücadelenin de iş hayatında var olduğunu belirten Branson, gençlere asla umutlarını kaybetmemeleri ve küçük hedefler belirleyerek büyük başarılara imza atabileceklerini öğütlüyor.

Diğer Girişim Haberleri