Rekabet Kurulu, 6 Sirket Birlesmesini Onayladi.

Bigpara Haber
RekabetKurulu, bir bolumu yabancilarla olmak uzere 6 birlesme ve devralmaya izin verdi. Rekabet Kurulu Baskani Aydin Ayaydin tarafindan birlesme ve devralma islemlerine iliskin aciklama soyle:
"Kaynak Teknigi Sanayi ve Ticaret A.S. hisselerinin yuzde 50`sinin Lincoln Elektrikc France SA`ya devir islemine izin verildi.
Alarko Sanayi`nin sermayesinin yuzde 84.6`sina sahip olan Alarko Holding`in sermaye payinini yuzde 42.3 oranindaki hissesini United Techonologies Corporation`un bir yan kurulusu olan Carrier HVACR investment BV`ye devir islemine izin verildi. Anilan kuruluslarin hissedar sozlesmesinin Rekabetin Korunmasi hakkinda Kanun`un dorduncu ve altinci maddelerine aykiri olmadigina dair menfi tespit belgesi verilmesi kararlastirildi.
Karma Holing hisselerinin yuzde 99.9`unun, Arena Bilgisayar hisselerinin yuzde 20`sinin ve Armada Bilgisayar sistemleri hisselerinin yuzde 40`unun CHS Electorincs Inc. tarafindan devralinmasi islemine izin verildi.
Marshall Boya`nin toplam hisselerinin yuzde 60.56`si uzerindeki kontrolu, Akzo Nobel Grubu`na dahil holding sirketlerinden Ephesus BV, Degewop BV, Brevnis BV, Hollanders` Verfhandel BV ve Vlintex BV`nin devralmasina izin verildi.
Danonesa Danone Sabanci Gida ve Icecek Sanayi ve Ticaret A.S. `nin Tikvesli Gida San.ve Tic.A.S.`nin sermayesinin tamamini temsil eden hisseleri devralmasi islemine izin verildi.
Totas Toptan Giysiler Tic.ve san.`nin Karaca Pazarlama ve Tic. tarafindan devralinmasina izin verildi. Ayrica bu devir islemine 4054 sayili Kanun`un 8. maddesi uyarinca menfi tespit belgesi verilmesi kararlastirildi.` (DUNYA)

Diğer Genel Haberleri