Rant Leasing,de Büyüme Sürüyor

Bigpara Haber
1992 yılının Ağustos ayında 10 milyar lira sermaye ile GSD Dış Ticaret ve Tekstil Bankası`nın ortaklığıyla kurulan Rant Leasing, 1999 yılında toplam yatırım tutarı 2 trilyon 310 milyar 567 milyon lirayı bulan 50 adet sözleşmeyi finanse etti. Rant Leasing`in 2000 ilk altı ayındaki performansı hakkında bilgi veren GSD Rant Finansal Kiralama Yönetim Kurulu Başkanı Şen Akduman, leasing sektöründe 1999 yılında yaşanan daralmanın 2000 yatırımlarının hareketlenmesiyle birlikte yerini kısmi bir canlanmaya bıraktığını belirterek, İşlem hacminde 2000 ilt altı ayda 1999 yılına göre dolar bazında yüzde 54.5`lik bir artış gerçekleşmiştir. Rant Leasing olarak sektördeki gelişmeye paralel bir gelişme gösteren şirketimiz, yıl sonunda 35 milyon dolarlık işlem hacmi hedefini gerçekleştirecektir şeklinde konuştu.



YENİ BİNASINDA;

Öte yandan geçtiğimiz ay Levent`teki yeni ofisine taşınan Rant Leasing, yeni genel müdürlük binasıyla birlikte hedeflerini de yeniledi. 800 metrekarelik yeni genel müdürlük binasında Rant Leasing`in pazarlama, krediler, mali işler, operasyon, sigorta, fon yönetimi, hukuk departmanları bulunuyor. Akduman, Rant Leasing olarak gerek bilgisayar altyapısı, gerekse kullanmakta olduğumuz diğer iletişim sistemleriyle teknolojiyi daha yakından takip ediyoruz diye konuştu. Kuruluşlarından bu yana müşterilerle karşılıklı yakın temas ile hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetini sürekli artırmayı hedeflediklerini belirten Akduman, bu amaçla müşterilerine bir anlamda finansal danışmanlık hizmeti de verdiklerini vurguladı.


RANT LEASİNG`İN MÜŞTERİ DAĞILIMI;

Şirketin gerçekleştirdiği finansal kiralama işlemlerine sektör bazında bakıldığında yüzde 34`lük bir oranla elektrikli makinaların ağırlık kazandığı, bunu yüzde 12 ile elektronik sanayi ile ticaretin izlediği dikkat çekiyor. Şirketin finansal kiralama yaptığı diğer sektörler ise sırasıyla şöyle: Gıda yüzde 9, sağlık yüzde 5, basım/yayım yüzde 4, banka/sigorta/finans yüzde 3, madencilik yüzde 1, inşaat yüzde 1, yük taşımacılığı yüzde 1, turizm yüzde 1. Şirketin yatırım malı bazında yaptığı kiralama işlemlerinde ise imalat makinalarının yüzde 31`lik payla ilk sırada yer aldığı görülüyor. Bunu sırasıyla taşıt araçları (yüzde 19), büro malzemeleri (yüzde 18), gayrimenkul (yüzde 11), gıda makinaları (yüzde 9), test ölçüm bakım (yüzde 5), tıbbi cihaz (yüzde 3), basın yayın (yüzde 2), arıtma tesisleri (yüzde 1), iş veinşaat makinaları (yüzde 1) izliyor. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Genel Haberleri