Putin:Rusya terörizme teslim olmayacak

Putin, Moskova´da önceki gün meydana gelen intihar saldırısıyla ilgili olarak, ´´Rusya´nın terörizme teslim olmayacağını´´ söyledi

Bigpara Haber
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova´da önceki gün meydana gelen intihar saldırısıyla ilgili olarak, ´´Rusya´nın terörizme teslim olmayacağını´´ söyledi.

Putin, bakanlarla bugün yaptığı toplantıda, Moskova´da önceki gün meydana gelen ve 15 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısını değerlendirdi. Rus hükümetinin teröristlere en ufak bir taviz vermeyeceğini söyleyen Putin, şöyle konuştu: ´´Dünyada hiçbir ülke teröristlerin kendilerine dikte ettiği şeyi yerine getirmez. Rusya da bunu yapmayacak. Çünkü bu yolda verilecek taviz, ülkenin bölünmesi ve masum kurbanların sayısının çok daha fazlaartmasına neden olacak ilk adımı oluşturur.´´

Kafkaslardaki ´´asilerin´´ uluslararası terrist örgütlerle bağlantılı olduğu konusunda en ufak kuşkusu olmadığını belirten Putin,´´Bugün ülkedeki terörist saldırıları dikkate aldığımızda, Çeçenistan´da faaliyet gösteren asilerin uluslararası teröristlerle sadece basit bir ilişkisi olduğunu değil, uluslararası terörist örgütlerin en tehlikeli parçasını oluşturduğunu söyleyebiliriz´´ dedi.

Taşino bölgesindeki intihar saldırısında zarar gören insanlara maddi ve moral yardımın önemine dikkat çeken Putin, terörizmle mücadeleyi daha etkin şekilde yapmak için başka ülkelerde bulunan teröristlerin iadesiyle ilgili girişimlerin yoğunlaştırılması gerektiğini kaydetti.

Teröristleri bulundukları ´´inlerinde´´ imha etmeleri gerektiğini ifade eden Putin, ´´Onları inlerinden çıkarıp imha etmeliyiz. Onların amacı, Çeçenistan´da siyasi oluşum sürecini engellemek´´ dedi. Putin, terörle mücadele ederken hedeflerin de dikkatli seçilmesi gerektiği uyarısında bulunarak, ´´Teröristlerin provokasyonuna gelmemeliyiz. Onların istediği de bu provokasyona gelmemiz. Bizim profesyonel olmayan eylemler yapıp sivillere zarar vermemizi sağlamayave insanları Çeçenistan´daki siyasi çözümden vazgeçirmeye çalışıyorlar. Bunların olmasına izin veremeyiz´´ diye konuştu. (A.A.)

Diğer Genel Haberleri