Puma`nın moda markası Hüseyin Çağlayan`a emanet

Bigpara Haber
Almanya`nın dünyaca ünlü spor malzemeleri üreticisi Puma, dünyaca ünlü Kıbrıslı Türk modacı Hüseyin Çağlayan ile çalışacağını açıkladı. Paris`te dün düzenlenen basın toplantısında, moda dünyasına girmek isteyen Puma grubu yetkilileri, ünlü modacı Hüseyin Çağlayan`a destek vereceklerini açıkladı.

Modaevi Puma`ya geçti
Grup, Çağlayan`ın sahibi olduğu modaevinin hisselerinin çoğunluğunu satın alırken, Çağlayan, moda dünyasına girecek olan Puma`nın artistik direktörlüğüne getirilecek. Londra`da yaşayan ünlü modacı, Puma`nın içinde ayakkabı, elbise ve diğer aksesuvarların da yer aldığı `Sportfashion` marka ürünlerinin tasarımlarını yapacak. Ünlü Türk modacı, Puma için ilk tasarımlarını, gelecek yıl Paris`te düzenlenecek 2009 sonbahar-kış moda haftasında modaseverlere tanıtacak. basın toplantısında, Son 14 yıldır defilelerde sunduğum tasarımlar, yeteri kadar yatırım yapılmadığı için tam anlamıyla üretime geçemedi. Puma ile yapılan anlaşma sayesinde, tasarımlarım tam anlamıyla piyasaya sunulacak biçimde üretilecek dedi.

Paris`i fethetti
Hüseyin Çağlayan, geçtiğimiz günlerde Paris`te yapılan Moda Haftası`nda tasarımlarını ünlü Medeniyet Müzesi`ndeki defileyle sergiledi. Defileye moda severler büyük ilgi gösterdi. Çağlayan, tasarımlarını sergilemek için Medeniyet Müzesini seçmesinin nedenini, insanoğlunun evrimiyle birlikte gelişen olayları yansıtmak olarak açıkladı.

Kraliçe`den madalya
İki yıl önce İngiltere Kraliçesi II . Elizabeth`in 80`inci doğum günü şerefine verdiği üstün hizmet madalyaları listesine Kıbrıslı Türk modacı Hüseyin Çağlayan`ı da eklemişti. Her doğum gününde, bilim adamlarından garsonlara kadar uzanan geniş yelpaze içinde, mesleklerinde başarıya ulaşmış ve halka hizmet eden vatandaşlarına verdiği ödüllerle ilgili listede bu yıl Hüseyin Çağlayan`a da yer veren Kraliçe, Çağlayan`ın `moda alanında verdiği hizmetlerden dolayı ödüllendirildiğini` açıklamıştı. Kraliçe `den üstün hizmet madalyası almaya hak kazanan Hüseyin Çağlayan, 1998`de de İngiliz moda ödülleri çerçevesinde `Yılın Modacısı` seçilmişti. Çağlayan`ın İngiliz modasındaki ağırlığı her geçen gün biraz daha artıyor.

Puma`yı PPR aldı
Alman spor giyim ve ekipmanı üreticisi Puma`nın bir kısmı geçen yıl nisan ayında Fransız perakende grubu PPR tarafından satın alındı. Puma`nın en büyük hissedarı Mayfair`in yüzde 27.14 hissesini satın alan PPR, geri kalan hisseler için teklif vereceğini açıklamıştı. PPR`ın verdiği hisse başına 330 avroluk teklifle, Puma`nın toplam değeri 5.3 milyar avroya denk geldi. Spor giyim alanına doğru genişletmeyi tasarlayan Fransız lüks giyim perakendecisi PPR bir süredir satılması beklenen Alman spor giyim markası Puma`nın tamamına sahip olmayı düşünüyordu. PPR, Gucci ve Balenciaga`nın da sahibi bir grup.

Diğer Genel Haberleri