Ptofs Tuprs Petkm T.c. Basbakanlik Ozellestirme ıdaresi Baskanligi`nin 10.09.1999 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Ilgi: 10.09.1999 tarih ve 4/GID/1801/BG/16035 sayili yaziniz.
Ilgi yazinizda, Reuters Haber Ajansinin haberinde; Petrol Ofisi A.S.`nin %51 hissesinin blok satisi icin bu yilin son ceyreginde ihaleye cikilacaginin, Tupras Turkiye Petrol Rafinerileri A.S. `nin yaklasik %15-20 hissesinin halka arzinin ise 2000`in ilk ceyreginde yapilacagina iliskin bilgilerin yer aldigi belirtilmis ve konuya iliskin bir aciklama yapilmasi istenmistir.
Turkiye`deki görnsmelerini surdurmekte olan IMF heyetinin Idaremizi ziyareti sonrasinda basin mensuplarinin sorulari uzerine toplantinin mahiyeti ve ozellestirme programi hakkinda bilgi verilmistir.
Bu _er_evede yapilan aciklamada, ulkemizin yasadigi deprem felaketinden dolayi, daha once kamuoyunun bilgisine sundugumuz, 1999-2000 yilinin ilk yarisini kapsayan tahmini ozellestirme programinda bazi degisikliklerin yapilmasi zorunlulugu dogdugu belirtilmistir.
Buna gore; daha once aciklanan programda yer alan, Petrol Ofisi A.S.`nin % 51 hissesi ile Petkim Petrokimya Holding A.S. Yarimca tesislerinin ihaleye cikarilmasi ve gerceklestirme tahminlerinde bir degisiklik olmamis, ancak deprem dolayisiyla zarar goren Tupras`in halka arzinin bu yilin son _eyreginde degil, 2000 yilinin ilk ceyreginde gerceklestirilmesi ongoruldugu ifade edilmistir.
Konuya iliskin olarak 10.09.1999 (bugun) tarihinde IMF yetkililerine de sundugumuz ozellestirilecek kuruluslara ait yeni ihale ve gerceklesme tahmini takvimi ekte verilmektedir.
Ugur Bayar
Baskan " (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri