Powell: Fed para politikası konusunda sabırlı olabilir

Fed Başkanı Powell, "Fed enflasyonun istikrarlı olduğu göz önüne alındığında para politikası konusunda sabırlı olabilir" şeklinde açıklamada bulundu.

Bigpara Haber

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in enflasyondaki istikrar göz önüne alındığında para politikası konusunda sabırlı olabileceğini belirterek, ABD ekonomisinin bu yıl finansal piyasaların bir kısmının endişe duyduğu kadar yavaşlayıp yavaşlamayacağını değerlendirmesine imkan tanıdı.

Bu ilk açıklamalar borsaları desteklerken, hisse senetleri piyasası Powell'ın Fed'in bilançosunun mevcut durumdakinden daha küçük olacağı yönündeki ifadelerinin ardından geriledi.

Haberin Devamı

Powell Washington Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, "Özellikle enflasyon düşük ve kontrol altındayken, bu iki açıklamadan hangisinin 2019'un hikayesi olacağına karar verirken ... sabırla ve dikkatle izleme yeteneğine sahibiz" dedi" dedi.

Powell ayrıca Aralık ayında Fed politikacılarının medyanına göre, faiz oranlarının bu yıl iki kez artırılacağını gösteren öngörülerine yönelik vurguyu azalttı. Powell, "Böyle bir plan yok... Bu, 2019 için çok güçlü bir görünüme bağlı, hala gerçekleşebilecek bir görünüm" dedi.

Fed güçlü ekonomik büyüme ve yaklaşık 50 yılın en düşük seviyesine ulaşan işsizlik karşısında geçen yıl dört kez faiz artırdı.

Powell, şimdilik resesyon ihtimalinin yüksek olduğunu gösteren hiçbir kanıt bulunmadığını söyledi.

Powell "Faizler için önceden belirlenmiş bir seyir yok...özellikle şimdi... Eğer küresel büyüme daha yavaşlarsa, Sizi temin ederim... esnek ve hızlı bir şekilde politikaları harekete geçirebiliriz ve uygun olması durumunda bunu önemli ölçüde yapabiliriz" dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri