Porcan Halka Açılıyor

Bigpara Haber
Halka açık bilgisayar şirketlerine Porcan Bilgisayar`la bir yenisi daha ekleniyor. Porcan Bilgisayar, halka arz sonrası sermayesinin yüzde 25.33`üne karşılık gelen toplam 380 milyar liralık nominal bedelli hisse senedini Global Menkul Değerler`in liderliğindeki konsorsiyum ile halk arz edecek. Halka arz edilen hisse senetlerinin 190 milyar liralık bölümü ortak satışı, kalan kısmı da sermaye artırımı şeklinde olacak.


Balkanlar ve Doğu Avrupa`da bilişim yatırımları bulunan Datamedia Grubu ile stratejik ortaklığı olan Porcan Bilgisayar, Tedarik Zinciri Yönetimi, Bütünleşik Döküman Yönetimi ve İş Akışı, Akıllı Kart ve Güvenli E - Ticaret alanlarında gerekli donanım ve yazılımı sağlayarak anahtar teslimi çözümler sunuyor. Şirketin, lojistik, gıda ve içecek, otomotiv, kimya, finans ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların da aralarında bulunduğu geniş bir müşteri portföyü bulunuyor. Türkiye`nin en büyük 100 özel sanayi kuruluşundan 61`ine çözümler sunan şirketin müşterileri arasında Unilever, Pirelli, Henkel, Coca - Coca, Colgate Palmolive, Turkcell, Sezginler Gıda ve Ülker gibi firmalar bulunuyor.


Porcan Bilgisayar, iştiraki olan Ege Porcan, Utarit, Akdeniz Porcan ve Nova şirketleriyle de Türkiye`nin her köşesine çözümleri için staşı öncesi projelendirme ve satış sonrası teknik servis hizmeti de veriyor. Şirketin net satışları 1997 - 1999 yılları arasında dolar bazında yıllık yüzde 30.3 oranında büyüme kaydetti ve 1999 / 9 döneminde 5.3 milyon dolar`dan yüzde 19 oranında büyüyerek bu yılın aynı dönemi itibariyle 6.4 milyon dolara ulaştı. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Borsa Haberleri