Polyl Polylen Sentetik ıplik Sanayii A.s.`nin Basinda Yeralan Habere Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya Ceva

Bigpara Haber
"Ilgi: 30.09.1999 tarih ve 4/GID-1896/KDI/17009 sayili yaziniz.
30.09.1999 tarihinde basinda yeralan haberde, Sirketimizin 15. 10.1999 tarihinden itibaren 45 gun sure ile uretime ara verecegine ve bu sure icerisinde iscilerin ucretsiz izne cikartilacagina iliskin bilgilere yer verilmistir.
Global ekonomik kriz etkilerinin surmesi, Uzakdogu`nun ucuz iplik ithalatinin desteklenmesine devam edilmesi ve hammadde fiyatlarinin yuksekligine karsilik olarak piyasadaki satis fiyatlarinin ayni yonde artmamasi nedeniyle diger iplik ureticilerinde oldugu gibi Sirketimizinde maliyetlerini dengeleyemez ve zararina satis yapar duruma getirmis, uretimdeki artisa bagli satislarin azalisi, stoklarimizin artmasina yol acmistir.
Sozkonusu durum nedeniyle Sirketimizce, uretimin durdurulmasi ve tum calisanlarin gecici bir sure ucretsiz izne cikarilmasi konusunda fabrikada orgutlu isci sendikasi TEKSIF ile diyalogun baslatilmasi dusunulmektedir.
Bu durum simdilik dusunce asamasinda olup henuz resmi bir gorusme gerceklesmedigi gibi yonetim kurulumuzca, uretimin durdurulmasi yonunde alinmis bir karar da bulunmamaktadir. Gelismeler hakkinda tarafiniza ayrica bilgi verilecektir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri