Polibak Halka Arz Ediliyor

Halka arz fiyatı 7500 TL’den 2 milyon lot satış

Bigpara Haber
POLİBAK BORSAYI SARACAK
Bakioğlu Şirketler grubu içinde yeralan Bak Ambalaj’dan sonra Polibak da borsaya giriyor..
Polibak Plastik Film Sanayi ve Ticaret AŞ’ninKasım ayında halka açılması bekleniyor. Halka arz fiyatı 7500 TL’den 2 milyon lot satış gerçekleştirecek olan şirketin halka arz edilecek tutarı sermayenin %26.6’sını oluşturuyor. Polibak’ın hisse satışının doğrudan halka arz yöntemiyle gerçekleştireceği ve underwriting yönteminin kullanılmayacağı açıklanmakta.

Halka arzdan elde edilen gelirle ilk plandakısa vadeli borçların ödenmesi ve yatırım olarak yeni bir üretim bandı kurulması ve hammadde alımı hedefleniyor .
.
YENİ YATIRIMLAR HALKA ARZLA KARŞILANACAK
1993 yılında kurulan Polibak’ın ana faaliyet alanını yağa dayanıklı nem ve gaz geçirmezlik özelliğine sahip polipropilen ambalaj filmleri üretmek oluşturuyor. Şirketin 1999 yılı sermayesi 1.2 trilyon ve net karının 400 Milyar tutarında olduğu ve2000 yılı ciro hedefinin 25 Trilyon TL olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Şirket dünyanın en büyük patates cipsi üreticisi Frito-Lay’ın 4 yıldır kesintisiz tedarikçisi, ayrıca Avrupa’nın en büyük matbaa grubu Lawson Mardon’un ana tedarikçisi konumunda bulunmakta. Bununla birlikte şirket üretiminin %40’ını ihraçediyor ve ambalaj sektöründe %30-35 Pazar payına sahip.Ayrıca şirket kalite standardı konusunda ISO 9001 belgesi almış bulunmakta.

Bakioğlu Holding yetkilileri Polibak’dan sonra holding bünyesinde yeralan 3 şirketi ve 2002 yılında da Bakioğlu Holding’i halka açmayı planlıyor. Polibak’ın dünya devleriyle rekabet etmesi sebebiyle halka arzdan sağlayacağı gelirin üretim artışı ve pazar payını büyütmeye yönelik stratejik hedeflerini ulaşmaya yardım edeceği belirtilmekte. Üretim artışının ihracata yöneleceği ve şirketin pazar sorununun bulunmamasının da avantaj olduğu kaydedilmekte.








Diğer Borsa Haberleri