Poas Ihalesi Icin Dugmeye Basildi.

Bigpara Haber
Ozellestirmekapsaminda olan 3 dev kurulus icin 3 ayri ozellestirme yontemi uygulanacak. Bugunden itibaren verilecek ilanlarla ihaleye cakiralcak olan POAS7in ozellestirilmesinde teklif veren firmalardan sartlara uygun olmayanlar elenecek. Kalan firmalardan `kisa liste` olusturulacak ve ihaleye bu firmalarad devam edilecek. TUPRAS`in yuzde 15-20`si 2000 yili Nisan ayinda yurtici ve yurtdisinda halkaa rz edilecek. petkim`in ozellestirilmesini sirket yonetimi yapacak, kompleksin ekonomik omrunu tamamlamis fabrikalari kapatilacak. Ozellestirilme amaciyla daha once ihaleye cakiralan, ancak cesitli spekulasyonlar nedeniyle ihalesi iptal edilen POAS`in yeni ihalesi icin bugun dugmeye basliiyor. Bugunden itibaren verilen ilanlarla acilacak ihalede son teklif verme tarihi 20 Ocak 2000 olarak belirlendi. Ozellestirmeden sorumlu Devlet Bakani Yuksel Yalova, Ozellestirme Idaresi Baskanligi`nda bir basin toplantisi duzenleyerek, ozellestirme kapsaminda bulunan devk uruluslarin ozellestirme programina iliskin aciklama yapti.
POAS: Yalova`nin verdigi bilgilere gore, daha once ihalesi iptal edilen POAS bugunden itibaren verilen ilanlarla yeniden ihaleye cikarilacak. IHaleye girmek isteyen firmalardan son uc yillik ve uc aylik denetimden gecmis mali tabollari, sirketin istihdam ve ozellestirme sonrasi planlari ile sirket yonetimine iliskin politikalari ile teminat mektubu istenecek. Bu dokumanalrin degerlendirilmesinden sonra sartlara uymayanalr elenecek. Uygunluk tasiyan firmalarla ihaleye devam edilecek. 2000 yili Mart ayinda yapilacak acik artirma ile ihale teknik olarak tamamlanacak. Daha sonra sonuclar Rekabet kurulu`na bildirilerek, nihai onay alinacak. Ihaleyi kazanan firmaya verilecek 90 gunluk sureden sonra 2000 yili 2`inci ceyreginde satis anlasmasi imzalanacak. POAS`in kalan hisseleri ise halka arz edilecek. POAS`in ozellestirme islemleri icin ayrica toplam 2.5 trilyon liralik reklam harcamasi yapilacak.
TUPRAS: Daha once yuzde 12.3`u halka arz edilmis olan TUPRAS`in yuzde 15-20 arasindaki hissesinin halka arzi icin calismalar 2000 yili 1`inci ceyreginden bitirilecek. 2000 yili Nisan ayinda ise halka arz islemi tamamlanacak.
PETKIM: ALiaga ve Yarimca tesislerinden olusan Petkim kompleksinin ise mevcut 17 fabrikasindan ekonomik omrunu tamamlayanlar tasfiye edilecek. petkim`in ozellestirme islemleri, sirket yonetimi tarafindan yurutulerek sonuclar OYK onayina sunulacak.
Devlet Bakani yuksel Yalova, ozellestirme kapsaminda yer alan kuruluslara 1999 yili itibariyle 176 trilyon liralik kaynak aktarildigini belirterek, ISDEMIR`in de yil sounna kadar zararinin 46 trliyon liraya cikacaginin tahmin edildigini bildirdi. (DUNYA)

Diğer Genel Haberleri