PKK silahları için ABD itirafı

Ankara`nın çeşitli ilçelerinde seçim kampanyası yürüten Gül, otobüsüne aldığı bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu

Bigpara Haber

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, PKK itirafçıları tarafından dile getirilen ABD bize silah veriyor iddialarına ABD yönetiminin, Biz terör örgütüne silah vermeyiz. Ama, Irak ordusuna verdiğimiz silahlar parasal, etnik ya da ideolojik nedenlerle kontrolsüz biçimde PKK`nın eline geçmiş olabilir. Bundan sonra bu konuyu çok sıkı takip edeceğiz yanıtını verdiğini açıkladı.



UTKU ÇAKIRÖZER Ankara / MİLLİYET

`Teröristlere geçmiş`

Ankara`nın çeşitli ilçelerinde seçim kampanyası yürüten Gül, otobüsüne aldığı bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu.

ABD`nin PKK`ya silah verdiği yönündeki iddialar için ABD`den Ankara`ya ulaşan yanıtı değerlendiren Gül, Irak güvenlik güçlerinin çok güvenilir olmadığını ortaya çıkartıyor ve bu silahların parayla veya başka bir şekilde teröristlerin eline geçtiğini görüyoruz dedi.

ABD`ye PKK`nın elindeki silahların menşei hakkında daha önce bir liste de verildiğini açıklayan Gül, Bir kısmı Avrupa ülkeleri tarafından Saddam rejimine verilen silahlar. Bir kısmı da yeni kurulan Irak ordusuna Amerika tarafından verilen silahlar dedi.

Gül şöyle devam etti: Terör örgütü, Amerika ile Türkiye arasındaki şüpheleri ve güvensizliği geliştirmek için, Türk-Amerikan ilişkilerini zehirlemek için de bunları yapıyor olabilir.

İncirlik için yeşil ışık

ABD`nin Irak`tan çekilirken Türkiye`deki üsleri kullanmak isteyebileceğinin hatırlatılması üzerine Gül, Olabilir, bunda bir şey yok. Zaten bazı rotasyonlar İncirlik üzerinden oluyor. Çekilecekse, çekilirken olabilir. Şu anda bir talep yok. Konuşulur, bakılır dedi.

Diğer Genel Haberleri