Piyasaları önümüzdeki hafta ne bekliyor?

Hafta içerisinde görülen 32 bin 645 puan seviyesi ile de endeks 2 sene öncesi seviyelerine geri döndü

Bigpara Haber

Borsa son derece sıkıntılı bir haftayı geride bıraktı. Petrol  fiyatlarındaki akıl almaz yükseliş, kredi krizinin etkilerinin hala devam etmesi ve iç kaynaklı olarak Ergenekon soruşturmasına yönelik şok gözaltılar endeksin haftalık bazda yüzde 4,26 oranında değer kaybetmesine neden oldu.



bigpara.hurriyet.com.tr

Hafta içerisinde görülen 32 bin 645 puan seviyesi ile de endeks 2 sene öncesi seviyelerine geri döndü.

Haftanın son işlem günü ise 380 puanlık yükselişle 34 bin 300 puandan tamamlandı. Uzmanlar endeksin 34 bin seviyesi üzerinde kapanış yapmasının gelecek haftaya yönelik teknik açıdan olamla bir görüntü sergilemesini sağladığını belirtirken, borsanın 34 bin seviyesi üzerinde kalıp kalamaycağının son derece önemli olduğunu belirtiyor.

İşte borsa uzmanlarının önümüzdeki haftaya yönelik beklentileri:

Özgür Yurtdaşseven / Merkez Menkul
Daha güçlü bir piyasa görebiliriz

Siyasetteki (HAKPAR kararı) ve ekonomideki (enflasyon verisi) gelişmeler İMKB`nin önümüzdeki hafta diğer piyasalara göre daha güçlü performans sergilemesini sağlayabilir. Bunun için doların güç kazanmaya devam etmesi ve petrol fiyatlarınında düşüşünde buna destek olması gerekmekte. 34000-35.300 haftalık takip edeceğimiz bant aralığı olabilir.

Uğur Konuk / Tekstil Menkul Değerler
Hareket tutunmaya yönelik olacaktır

Ağırlıklı olarak yut içi gelişmelerden dolayı darbe yiyen finans piyasalarımızın yurt dışına görece tutunmaya çalıştığını gözlemliyoruz. Bu tutunma ve bilançolarında bozulma olmadan çok değer kaybetmiş sektör hisselerinde alımlar olabilecektir. Yurt dışında ise düşüşün devam edebileceğini öngörmekteyiz. Bu durumda bizim piyasalardaki hareketler sadece tutunmaya yönelik olabilecektir. Bu kadar sert geri çekilmelerin ardından tepkilerin gelmesini doğal karşılamak gerekir. Ancak kalıcı toparlanma aylar sürebilecektir.

Tuncay Turşucu / Meksa Yatırım
Endeksin dibini bulduğunu söyleyemeyiz

Önümüzdeki hafta piyasalardaki dalgalanma devam edebilir. Cuma günü Avrupa piyasalarında olumsuz seyirlere rağmen, yurtiçinde faizlerde ve kurda gevşeme görülürken, endekste yükseliş yaşandı. Faizlerdeki gevşemenin önümüzdeki haftada devam etmesi durumunda endeksteki yükseliş sürebilir. 35000 ve 36200 seviyeleri direnç noktalarımız. 34000 ve 32600 seviyeleri ise destek noktalarımız. IMKB`nin seyrinin faize karşı duyarlılığını önümüzdeki haftada sürdüreceğini düşünüyoruz. Bu nedenle bileşiklerin yakından izlenmesinde yarar görmekteyiz. Genel anlamda endeksin dibini bulduğunu söyleyemeyiz. Yurtiçi belirsizlikler ve dış piyasalardaki dalgalanmalar halen hisse senetleri üzerindeki olumsuz etkilerini sürdürüyor. Dalgalı seyirlerin bir süre daha devam etmesini bekliyoruz. Özellikle 16 Temmuz tarihindeki büyük itfa sonrasında piyasalarda rahatlama görülebilir.

MEHMET ÇOBAN’IN TEKNİK ANALİZ YORUMUNU OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

Diğer Genel Haberleri