Piyasalarda Güven Sağlandı

Bigpara Haber
Başbakanlık`tan yapılan açıklamada, 10 milyar dolarlık ek kaynağın sağlanmasıyla mali piyasaların yeniden güven kazandığı belirtildi. Başbakanlık, mali piyasalarda son haftalarda ortaya çıkan dalgalanmalar üzerine alınan çeşitli önlemler ve IMF tarafından sağlanacak 10 milyar dolarlık ek kaynağın açıklanmasıyla, piyasalarda yeniden büyük ölçüde güven sağlandığını açıkladı. Başbakanlık Basın Merkezi`nden yapılan açıklamada, Türk Telekom`un yüzde 33.5, THY`nin de yüzde 51 oranındaki hisselerinin satışına ilişkin ihale ilanlarının 14 Aralık 2000 tarihinden itibaren gazetelerde yayınlanacağı bildirildi. Elektrik sektörünün hızla özelleştirilmesinin yolunu açacak olan Elektrik Piyasası Yasa Tasarısı`nın 14 Aralık Perşembe gününe kadar TBMM`ye sunulacağı da bildirildi. Telekom`da hisse satışı koşullarının belirlenmesinde, stratejik ortağa çeşitli yönetim yetkileri verilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi. Ekonomik programın en önemli hedeflerinden birisi olan özelleştirme bağlamında, Telekom ve THY`nin özelleştirilmesi işlemleri için gereken düzenlemelerin tamamlanarak, 8 Aralık 2000 tarihinde yürürlüğe konduğu belirtildi.
Telekom hisselerinin satışını düzenleyen Bakanlar Kurulu Kararı`nın 8 Aralık 2000 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından imzalanarak, yürürlüğe girdiği hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:


Telekom hisselerinin satışına ilişkin ihale ilanları, 14 Aralık 2000 tarihinden itibaren gazetelerde yayınlanacaktır. Sözkonusu kararname ve buna dayalı olarak yürürlüğe konulan diğer düzenlemelerle, Telekom`un blok satış yöntemi ile özelleştirilecek olan hisse miktarı yüzde 20`den yüzde 33.5`e yükseltilmiştir. Ayrıca Telekom hisse satışı belirlenmesinde, stratejik ortağa çeşitli yönetim yetkileri verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede yapılan düzenlemeler arasında, personel, yatırım, mali işler ve ana sözleşme değişikliği gibi stratejik konulara ilişkin kararlar ile üst düzey yöneticilerin belirlenmesinde, stratejik ortağın söz sahibi olması ve yine stratejik ortağın çoğunluğa sahip olacağı bir (Stratejik Hizmetler Komitesi) kurulması da yer almaktadır.


THY`NİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ;

THY`nin yüzde 51 hissesinin satışı için sürdürülen hukuki ve teknik tüm çalışmaların tamamlandığı ve gerekli olan ÖYK Kararı`nın 8 Aralık 2000 tarihinde yürürlüğe konduğu belirtildi. ATHY hissesinin satışına ilişkin ihale ilanlarının 14 Aralık 2000 tarihinden itibaren gazetelerde yayınlanacağı da bildirildi. (YENİ BİNYIL)


Diğer Ekonomi Haberleri