Piyasalarda en kötü geride mi kaldı?

Nomura Holdings, Asya`daki gelişmekte olan piyasalar için en kötünün geride kaldığını söyledi

Bigpara Haber

Nomura Holdings, Asya`daki gelişmekte olan piyasalar için en kötünün geride kaldığını söyledi.

Japonya`nın en büyük finansal aracı kurumu Nomura Holdings Inc.`e göre, yanancı yatırımcıların geçtiğimiz ay Fed`in tahvil alımlarını azaltacağı endişesiyle gelişen piyasalardan milyarlarca dolarlarını çekmelerinin ardından, Asya`da gelişmekte olan piyasalar için en kötü geride kaldı.

Nomura`nın Londra`daki küresel piyasalar müdürü Steve Ashley, krizde en kötünün aşıldığını, ancak bunun ülkelerin bireysel bazda ciddi zorluklar ile karşılaşmayacağını anlamına gelmediğini belirterek, Asya`da gelişen piyasalardaki risk varlıklarının uzun vadeli performansı konusunda olumlu kalmaya devam ediyoruz dedi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Ashley, Asya`daki gelişen piyasa ekonomilerindeki fonlarıyla yapılacak yatırımların, ekonomilerinin büyümesine ayak uydurmasından ötürü bu piyasaların görünümünün 5-10 yıl için bir hayli pozitif olduğunu dile getirdi.

Çin`de işlem gören hisselerin piyasa sermayelendirmesi, ülkenin GSYH`sinin yüzde 37`sine karşılık gelerek, ABD`nin yüzde 107`sinin bir hayli gerisinde kalıyor. Bu oran Endonezya için yüzde 45, Filipinler için yüzde 69 ve Hindistan için de yüzde 54 olarak belirleniyor. Uluslararası Para FOnu Temmuz`da Asya`da gelişen ekonomilerin bu yıl yüzde 6.9 ve mnümüzdeki yıl da yüzde 7 büyüyeceğini öngördü.

İş hayatında vakit nakitse, Turkcell EkipMobil ve Akıllı Araç hizmetinizde!

Diğer Genel Haberleri