Piyasalar ne durumda? Asya ve Avrupa borsaları düşüşte

Orta Doğu'da yaşanan gerginliğin, ABD Merkez Bankası Fed'in erken faiz indirimi umutlarını gölgede bırakmasıyla Asya borsaları salı günü düşüş kaydetti. Yatırımcılar artık Çin ve ABD'den hafta sonuna doğru açıklanacak önemli verileri bekliyor.

Bigpara Haber

Asya piyasaları ise Kızıldeniz ve Orta Doğu'da yaşananlar ve ABD Merkez Bankası Fed'in ne zaman faiz indireceğine dair endişeler ile Salı günü çoğunlukla düştü. AFP'de yer alan verilere göre, artan enflasyon ve ihracatçılara yardımcı olan zayıf yen sayesinde 34 yılın en yüksek seviyesine çıkan Tokyo Nikkei endeksi, hafif bir düşüş yaşadı. Hong Kong da Çarşamba günü açıklanacak Çin ekonomik büyümesi ve perakende satış verileri öncesinde düşüşteydi. 

Asya borsalarının zayıf performansı, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'nın enerji fiyatları, yüksek faiz oranları ve azalan dış talep nedeniyle 2023'te hafifçe küçüldüğünü gösteren veriler sonrası Avrupa borsalarındaki kayıpların ardından geldi. Ayrıca ABD'deki Wall Street borsalarının pazartesi günü tatil olması nedeniyle Asya borsalarındaki alımları yönlendirecek çok az katalizör vardı. Uzmanlar ise yatırımcıların ABD merkez bankasının bu yıl para politikasını ne kadar gevşeteceği konusunda fazla iyimser davrandıkları ifade ediyor. 

Haberin Devamı

Tokyo - Nikkei 225 endeksi yüzde 0,3 düşüşle 35.792 puan seviyesinde. Hong Kong - Hang Seng endeksi ise yüzde 0,4 düşüşle 16.148 puanda seyrediyor. 

Şanghay - Bileşik endeksi ise 2.886 puan ile yatay seyrediyor. 

AVRUPA BORSALARI DÜŞÜŞLE AÇILDI 

Avrupa borsaları, bu yıl erken faiz indirimi umutlarının azalması ve Orta Doğu'da gerilimin artmasıyla Salı günü işlem başlangıcında düşüş yaşadı.

Londra'nın gösterge FTSE 100 endeksi yüzde 0,6 düşüşle 7.552 puana geriledi.

Haberin Devamı

Euro bölgesinde Paris CAC 40 endeksi yüzde 0,8 düşüşle 7.354 puana gerilerken, Frankfurt DAX endeksi yüzde 0,7 kayıpla 16.505 puandan güne başladı. 

Diğer Borsa Haberleri