Piyasalar, Gül`ün Başbakan olmasını istiyor

Piyasalar için en olumlu senaryo: Başbakan Erdoğan`ın Köşk`e çıkması, Cumhurbaşkanı Gül`ün de aktif siyasete dönmesi

Bigpara Haber

Uzmanlar, piyasalar için en olumlu senaryonun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Köşk`e çıkması, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün de aktif siyasete dönerek Başbakan olması olacağını belirtti.

The Wall Street Journal Türkiye`nin anketine katılan 25 piyasa oyuncusunun yüzde 40`ı piyasa performansı için en pozitif siyasi senaryo olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın cumhurbaşkanlığına geçmesini, yerine ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün Başbakan olmasını görüyor.

The Wall Street Journal`ın haberine göre ikinci grupta en yüksek oy ise muhalefetten bir ismin Köşk`e çıkma senaryosuna verildi. Buna göre piyasa katılımların yüzde 32`si muhalefetten bir ismin cumhurbaşkanı olması, Erdoğan`ın başbakanlık görevine devam etmesinin piyasa için en pozitif senaryo olarak yorumluyor.

Ankete katılanların yüzde 20`si mevcut durumun devamının, Cumhurbaşkanı Gül- Başbakan Erdoğan formülünün piyasalarda daha olumlu fiyatlanacağını düşünüyor. En düşük oy alan senaryo ise yüzde 8 ile Cumhurbaşkanı Erdoğan-Üçüncü bir ismin başbakan oldu.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Diğer Politika Haberleri