Piyasalar FED'i takip edecek

Piyasaların gözü bugün Türkiye saati ile saat 21.00'de açıklanacak olan FED tutanaklarında...

Bigpara Haber



Piyasaların gözü bugün Türkiye saati ile saat 21.00'de açıklanacak olan FED tutanaklarında...

Dünya piyasaları, özellikle de gelişmekte olan ülkeler Fed’in açıklayacağı toplantı tutanaklarını bekliyor. Fed Başkanı Janet Yellen'ın geçen ay basın toplantısı düzenlememesi nedeniyle, bugün açıklanacak tutanakların önemi daha da arttı. Basın toplantısından yoksun kalan yatırımcılar, Fed politikasına yönelik sinyalleri tutanaklarda bulmaya çalışacak. Fed, son toplantının ardından yayımladığı karar metninde, zayıf verilere rağmen büyüme ve istihdamdaki iyileşmeye yönelik daha iyimser ifadeler kullandı. Fed'in enflasyondaki aşağı yönlü baskıdan ve uluslararası piyasalardaki belirsizliklerden ciddi bir rahatsızlık duymaması dikkat çekti. Bu noktada, tutanaklarını kamuoyuyla paylaşmaya hazırlanan Fed'in faiz artırımları konusunda ne kadar sabırlı davranacağı merakla bekleniyor.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

SABIRLI İFADESİNE BAKILACAK

Analistler, Fed'in faiz artırımları yolunda ilerlemeye devam etmesini beklerken, yönetim kurulu üyelerinin sabırlı ifadesi hakkında ne düşündüklerini izleyecek. Sabırlı ifadesinin kalkmasını isteyen yönetici sayısında bir artış olması halinde, Mart toplantısının önemi daha da artacak. Uzmanlar böyle bir durumda, Fed'in gelecek ay sabırlı ifadesini toplantı metninden çıkarmayı gündeme alabileceğini belirtiyor.

Yellen'ın açıklamalarına göre Fed, bu ifadeyi metinden çıkarırsa, faizi iki ay sonra artıracağı mesajını vermiş olacak ve gözler Haziran toplantısına çevrilecek. Bugün açıklanacak tutanaklarda Fed'in istihdamdaki iyileşme, enflasyon, ucuz petrol, uluslararası gelişmeler ve güçlü dolara olan bakışı da ortaya çıkacak.

Son toplantıda, enflasyondaki aşağı yönlü baskıdan rahatsızlık duyan yöneticiler olduğu, ancak diğer unsurların Fed için ciddi bir son teşkil etmediği ortaya çıkmıştı. Öte yandan Fed Başkanı Janet Yellen'ın gelecek hafta Kongre’de yapacağı sunumlar da piyasalar tarafından ilgiyle izlenecek.

Diğer Piyasa Haberleri