Piyasalar da gerildi

Bigpara Haber
Ankara-Washington arasında yaşanan sıkıntı piyasalar üzerinde hemen etkisini gösterdi. Borsa yüzde 1.44 düşerken bono faizleri 3.2 puan yükseliş kaydetti

Hafta sonu ABD ile yaşanan gerginlik sonrası haftanın ilk gününde tüm piyasalarda olumsuz tepki verildi. İstanbul Borsası`nda yoğunlaşan satışlar sonucu hisse senetleri yüzde 1.44 (151 puan) değer kaybetti. Ulusal 100 Endeksi günü 10 bin 351 puandan kapatırken, dolar bir ara 1 milyon 415 bin liraya kadar yükseldi. Faizler gün sonunda 3.2 puan yukarıdaydı.

IMF de izlenecek

Türk askerlerinin cuma günü Irak`ın Süleymaniye kentinde ABD güçleri tarafından esir alınmasından sonra Ankara-Washington arasında yaşanan gerilimin etkileri piyasalar üzerinde hemen görüldü. Uzmanlar ABD ile olan ilişkilerin piyasalar tarafından yakından takip edileceğini belirtirken, yeni IMF Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam başkanlığındaki heyetin Türkiye`deki temaslarının da piyasalarda belirleyici olacağı görüşündeler. Bir borsacı cuma kapanışındaki olumsuz görüntünün, hafta boyunca gevşek hareketini devam ettirebileceğini gevşemenin 10 bin 150 seviyelerine kadar devam edebileceğini söyledi. Ayrıca borsacılar destekten tepki alımı gelmesinin de mümkün olduğunu söylüyorlar.

Tahvil ve bono piyasasında ise günün ilk yarısında satış ağırlıklı bir seyir izlendi. Satışların hacimli olduğu dikkat çekti. Satışlar özellikle gösterge niteliğindeki 18/08/2004 vadeli tahvilde yoğunlaştı. Cuma günü yüzde 49.04 olan bu kıymetin ortalama bileşik faizi yüzde 52.24`e kadar yükseldi. Hafta sonu 1 milyon 390 bin liraya kadar düşen dolar ise tepki alımlarıyla bir ara 1 milyon 415 bin liraya kadar çıktı. Daha sonra kar satışlarıyla günü yine 1 milyon 400 binin altında 1 milyon 398 bin liradan tamamladı.


Diğer Genel Haberleri