Piyasalar bu veriye odaklandı

Piyasalarda dikkatler bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisine çevrildi.

Bigpara Haber

Hong Kong hisse senetleri, Çin'in ekonomisi için hedefli desteğini artırması ile birlikte, son dört yılın en güçlü çeyrek dönem kaybının ardından sıçrama yaptı ve Asya hisse senetlerindeki, yükselişe destek oldu. Altın, Fed'in faiz artırımı kararında belirleyici olabilecek ABD istihdam verileri öncesi son iki ayın en büyük haftalık kaybına yöneldi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

Oto üreticileri ve gayrimenkul geliştirme şirketleri, Çin'in mortgage ön ödemelerinde indirime gitmesi ve binek otomobillerde vergileri düşürmesi ile birlikte, Hang Seng China Enterprises Endeksi'ndeki yükselişlere öncülük ederken, hükümetin Macau'da turizmi desteklemek için tedbirler alabileceği haberleri sonrası casino işletmecilerinin hisselerine alım geldi. Altın ve ABD Hazine tahvilleri, bugün açıklanacak olan ABD Eylül istihdam verileri öncesi düştü. Malezya ringgiti, ülkenin ekonomik durumuna ilişkin endişelerin artmasına bağlı olarak değer kaybetti. ABD ham petrolü yeniden vaaril başına 45 doların üzerine çıktı.

bloombeeght'nin haberine göre; yatırımcılar aralarında Başkan Janet Yellen'ın da olduğu bazı Fed yetkililerinin son dönemde belirttiği üzere, ekonominin 2015'te faiz artırımına hazır olduğu görüşünü destekleyecek işaretler bulmak için, bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan istihdam verilerini dikkatle inceleyecek. Politika yapıcıların umulandan daha düşük seyreden enflasyon ve Çin'den kaynaklanan küresel büyüme endişelerini iaşret ederek faizi sabit tuttukları son toplantıdan bu yana, Fed'in bu faiz artırımına gitme olasılığı yüzde 20'nin altına düştü. 

Seul'de Government Employees Pension Service denizaşırı yatırımlar müdürü Kim Youngsung, "Fed verilere bağımlı," dedi ve "Eğer veriler beklenenden daha iyi çıkarsa, ardından Ekim ayında faizi artırmak daha kolaylaşacak. Beklenenden zayıf çıkarsa, Aralık ayında artırım daha muhtemel" şeklinde görüş bildirdi. 

Haberin Devamı

ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Ağustos ayındaki 173,000 artışın ardından 201,000 artması bekleniyor. İşsizlik oranının ise yüzde 5.1 seviyesinde kalması öngörülüyor.

Diğer Ekonomi Haberleri