Piyasalar bu kararı bekliyor

Avrupa Merkez Bankası (AMB) toplantısının piyasaların odak noktasında olması bekleniyor.

Bigpara Haber

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bugün gerçekleştireceği toplantıda kapılarını ilave parasal genişleme önlemlerine açık tutması fakat Euro Bölgesi enflasyon gelişmelerini takip etmeye devam ederek bu yönde somut herhangi bir adım atmaması bekleniyor.

Euro bölgesinde enflasyon Eylül ayında düşerek ECB'nin aylık 60 milyar Euro’luk tahvil alımlarını genişletmesi veya parasal desteği artırması baskılarına yol açtı. Varlık alım programı Mart ayında ECB'nin yüzde 2'lik enflasyon hedefi doğrultusunda açıklanmıştı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

ECB yetkililerinin son dönemlerde kullandığı temkinli dil bankanın parasal genişleme programında herhangi bir değişikliğe gitmeden önce Aralık ayı enflasyon raporlarını bekleyebileceği ihtimalini ortaya koyuyor. Banka içerisinde ise şu an yürürlükte olan parasal genişleme programının verimlilik sınırlarına ulaşıp ulaşmadığına dair bir tartışma yapılıyor.

JP Morgan müşterilerine yazdığı bir raporda "ECB'nin gerek olması durumunda harekete geçmeye hazır olduğu sinyali vereceğini düşünüyoruz ve bu da kapıların parasal genişlemeyi artırmaya açık olduğu ama bunun Aralık veya Ocak'ta gerçekleşeceği yönünde olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Diğer Piyasa Haberleri