Piyasalar bu iki açıklamayı bekliyor!

Dün 80 binin altında kapanan BIST 100 bugün seans başlangıcında yüzde 0,59 düşüşle açıldı

Bigpara Haber

Dün 80 binin altında kapanan BIST 100 bugün seans başlangıcında yüzde 0,59 düşüşle açıldı. Piyasada gözler öğleden sonra Mario Draghi`nin gece de Erdoğan`ın açıklamalarında olacak.

Dün dalgalı bir seyirle 80 binin altında kapanan BIST 100 bugün seans başlangıcında yüzde 0,59 düşüşle açıldı. BIST seansın ilerleyen dakikalarında bir miktar daha düşerek 79 bin seviyesinin altına geriledi. 11:45 itibariyla BIST 100 yüzde 0,76 kayıpla 79,015 puanda seyrediyor.

Hürriyet`in haberine göre; piyasaların gözü ise bugün iki açıklamada olacak. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi`nin faiz kararı açıklamasını piyasalar merakla beklerken uzmanlar ağırlıklı olarak faizde değişikliğe gidilmeyeceğini öngörüyorlar. T.S.İ. ile saat 15:30`da yapılacak açıklamada faizin 25 baz puan indirileceği de ihtimaller arasında.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Piyasalar Başbakan Erdoğan`ın dönüş ziyaretine de kilitlenmiş durumda. Bugün gece saatlerinde yurda dönecek Erdoğan`dan Gezi Parkı protestoları sonrası yapacağı açıklamanın dozu merakla bekleniyor. Özellikle yabancı yatırımın davranışları bu açıklama sonrasında şekillenecek.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DOLAR YATAY SEYİRDE

Erdoğan`ın beklenen açıklamalarının dolar piyasasında da etkide bulunacağını öngören uzmanlar açıklamanın gerginliği yumuşatması halinde 1,87 seviyelerinin gerisine çekileceğini öngörüyor. Dolar şu dakikalarda 1,89 seviyesinin hemen altında 1,8875 TL`den işlem görüyor.

TAHVİL FAİZİ YÜZDE 7`Yİ GÖRDÜ

Gösterge tahvilin bileşik faizi güne yükselişle yüzde 6,46 seviyesinden başladı. Ancak gün içinde gösterge tahvilin faizi kısa sürede yüzde 7,02`ye fırladı. 10:30 itibariyle yüzde 6,49`dan işlem görüyor.

Tahvil piyasasında dün günü yaklaşık 30 baz puanlık yükselişle yüzde 6,32`den kapatan gösterge tahvilin bileşik faizi sabah satıcılı açılan piyasada yükselmeye devam etti.

Analistler, tahvil faizleri için de bugün Başbakan Erdoğan`ın ülkeye dönüşünde yapacağı açıklamalarla Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası faiz kararlarının takip edileceğini belirtiyor.

Diğer Genel Haberleri