Piyasa bu söylentiyle çalkalanıyor

İspanya’nın tahvil ihalesini izleyen ve ihalenin olumlu sonuçlanmasıyla tutunmaya çalışan piyasalar...

Bigpara Haber

İspanya’nın tahvil ihalesini izleyen ve ihalenin olumlu sonuçlanmasıyla tutunmaya çalışan piyasalar, dün Moody’s’in Fransa’nın kredi notunu düşüreceğine yönelik söylentiyle çalkalandı

Ancak, Fransa’dan üst düzey bir kaynak, ülkenin kredi notunun kısa süre içinde düşürüleceği yönünde finansal piyasalarda yer alan söylentinin temelsiz olduğunu açıkladı. Kaynak Reuters’e yaptığı açıklamada, “İnsanlar bu tür söylentilerle biraz kazanç sağlamak istiyor” dedi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Fransa’nın kredi notunun düşürülebileceği yönündeki söylentilerle Alman devlet tahvillerinin vadeli fiyatları dün yeni rekor seviyeye yükselirken euro, dolar karşısında seansın en düşük seviyesine geriledi ve borsalarda daha önce elde edilen kazanımlar da geri verildi. Euro, dolar karşısında 1.3070 ile seansın en düşük seviyesini gördü.

Dolar/TL ise 1.78-1.79 aralığında hareket etti. Bir bankacı, “Gün boyunca dolar/TL dar bantta hareket etti. Fransa söylentileri sonrası tüm piyasalarda olduğu gibi içerde de bozulma gördük.  TCMB’nin önümüzdeki dönemde daha sık ek sıkılaştırma uygulayabilecek olması, önümüzdeki dönemde TL’yi desteklemeye devam edecektir” dedi.

S&P ocakta düşürmüştü

S&P, ocak ayında Fransa’nın kredi notunu AAA’dan AA+’ya düşürmüştü. Fitch ise Aralık 2011’de Fransa’nın AAA olan notunu teyit etmiş, not görünümünü ‘durağandan’ ‘negatife’ düşürmüştü. Ocakta Fransa’nın notunu AAA olarak teyit eden Moody’s de, bu ülkenin notuna ilişkin değerlendirmeyi, AB ülkelerinin notlarını gözden geçirme kapsamında yılın ilk çeyreğinde yapacağını ifade etmişti.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Diğer Genel Haberleri