Piyasa Beklentileri / Hedef Menkul Değerler

Bugün açılışı %1.2-1.4 civarında satıcılı kılabilir. Nitekim Uzakdoğu’da da Asya Borsalarının ortalama kayıpları %2.0-2.5 civarındadır

Bigpara Haber

Güne %1.00’in üzerinde değer artışlarıyla başlayan ABD Hisse Senedi Endeksleri, daha sonra bu getirileri koruyamamış ve son bir saatte yoğunlaşan satışlarla da kapanışlarını %0.09 ila %0.67’lik kayıplarla negatif bölgeden yapmıştır. Petrolün sıçrama yaşayarak 100 USD’yi görmesi, Microsoft’un Yahoo için verdiği teklifi artırmayacağını belirterek piyasada bu yönde oluşan beklentileri boşa çıkarması ve bugün açıklanacak veride çekirdek TÜFE’nin yukarı yönde ivme kazanmış olabileceği beklentileri satışlarda etkili olmuştur.   

Avrupa Borsalarında önceki günkü alım pozisyonlarının devamı ve ABD Piyasalarının da iyi olacağı beklentisiyle dün de ilk etaptaki kar satışlarının ardından alıma dönen Ulusal-100 Endeksi, kapanışını da %1.11’lik değer artışıyla 46,249 puandan yapmıştır. Ancak, evdeki hesap çarşıya uymamıştır. ABD’de yukarıda yer verdiğimiz nedenlerle endekslerin satışa dönmeleri ve bunun devamında Future Endekslerin de satışların süreceğini işaret etmesi, bugün açılışı %1.2-1.4 civarında satıcılı kılabilir. Nitekim Uzakdoğu’da da Asya Borsalarının ortalama kayıpları %2.0-2.5 civarındadır. Bugün ABD’deki veri akışı çekirdek TÜFE, konut başlangıçları ve FED Toplantı Tutanakları ile oldukça yoğun olacakken, bu durum risk alma iştahını seansın son bölümüne bırakabilir. Yurtiçinde ise son günlerde IMF ile stand-by’ın tamamlanmasının gecikeceği beklentileri ve Sosyal Güvenlik Reformu’nun hala Meclis’ten çıkarılamamış olması negatif unsurlar olarak başı çekmektedir. Teknik görünümde bugün açılışın hemen ardından 46,000 puanın altına inilmesi büyük olasılık iken, bu durum seansta satıcıları daha aktif tutacaktır. Genel beklentimizde ise bir değişiklik bulunmamaktadır. Buna göre, 44,800 üzerinde kalındığı sürece 47,500-48,000 hedefte olmaya devam edecektir.

Diğer Genel Haberleri