Piyasa Beklentileri / Hedef Menkul Değerler

Beklentimiz açılışın %0.90-1.10 civarında kayıplarla gerçekleşmesidir. Daha sonra ise gözler tamamen Avrupa Borsalarının seyrine kilitlenecek

Bigpara Haber

Geçen hafta tepki hareketi yaşayarak %5 civarında getiriler elde eden ABD Hisse Senedi Endeksleri, önceki gün ve dünkü düşüşlerle beraber ise neredeyse bunun tamamına yakınını geri vermiştir. İmalat-dışı ISM Endeksi’nin hem beklentnin hem de önceki ayki seviyenin oldukça altında gelmesi resesyon endişelerine tavan yaptırırken, buna bağlı olarak endekslerdeki kayıplar ise %2.93 ila %3.08 arasında gerçekleşmiştir. Bu ayki datalar zayıf gelmeye devam edecekken, piyasaların buna alışması ise biraz daha zaman alacaktır. Datalarda dengelenme ise ancak Mart ayının ikinci yarısından itibaren olacaktır. 

TÜFE’nin beklentilerden daha iyi gelmesinin yarattığı olumluluk ile dünkü işlemlerde ağırlıklı olarak kapanış seviyeleri civarında tutunmaya çalışan Ulusal-100 Endeksi, öğleden sonraki ABD datasının kötü gelerek piyasaları bozucu etki yaratmasının ardından ise bunda başarılı olamamış ve günlük bazda %2.99’luk değer kaybı yaşamıştır. Kapanış itibariyle ABD Piyasalarındaki kayıpların %3 civarında oluşması ve bunun Asya Borsalarına yansımasının da ortalama %3-4.5 kayıplarla gerçekleşmesi, bu sabaha başlangıcı da satış tarafında kılmaktadır. Bu bağlamda beklentimiz açılışın %0.90-1.10 civarında kayıplarla gerçekleşmesidir. Daha sonra ise gözler tamamen Avrupa Borsalarının seyrine kilitlenecekken, öğleden sonra ise ABD’de verimlilik ve maliyet datasına göz atılacaktır. Piyasa kapanışından sonra Walt Disney’in karının beklentileri aşması, madencilik sektöründe faaliyet gösteren BHP Billiton’un Rio Tinto’yu satın almak için 147 milyar USD’lik teklifte bulunması ve bu sabah Avrupa kanadında da France Telekom’un olumlu kar rakamı ise dengeleyici unsurlar olabilecektir. Teknik görünümde bugün için 43,400 üzerinde kalınacağını tahmin ediyoruz ve hareket bandı beklentimiz ise 43,400-45,150’dir.

Diğer Genel Haberleri