Piyasa Beklentileri / Hedef Menkul Değerler

Bugün açılış olumlu yönde gerçekleşebilecek olmasına rağmen, günlük bazda 41,800-43,700 bandında geniş bir marj bulunmaktadır.

Bigpara Haber

Haftalık işsizlik başvurularındaki ciddi artışın etkisiyle açılışta hızlı bir gerileme yaşayan ABD Hisse Senedi Endeksleri, daha sonra ise kademeli bir şekilde toparlanarak kapanışa kadar ralli moduna bürünmüştür. MBIA ve Ambac gibi tahvil sigortası yapan şirketlerin kredi görünümlerinin düşürülmesi ve bu şirketlerden bazılarının iflas edebileceği yönündeki haber akışı da ilk etaptaki satışlara katkıda bulunurken, seansın ilerleyen dakikalarında iflas yönündeki haberlerin yalanlanması görünümün terse çevrilmesine pozitif katkıda bulunmuştur. Endeks kapanışları ise %1.67 ila %1.74’lük getirilerle olmuştur.

Son üç gündür dengelenme yönünde yoğun çaba harcamasına karşın bunu yukarı yöne çevirmeyi başaracak gücü toparlayamayan Ulusal-100 Endeksi, dün yurtdışı piyasa etkisiyle bir kez daha aşağı sarkma yaşayarak günü %3.63’lük kayıpla tamamlamıştır. Bugüne yönelik görünüm ise karışık bir modda bulunmaktadır.

ABD Piyasalarında %1.70 civarında getiriler elde edilmesine rağmen, kapanışın ardından Google’ın beklentilerin altında kalan kar rakamı Future Endekslere satış olarak yansımıştır. Bunun etkisiyle Asya Piyasalarında net bir yön bulunmazken, USD/JPY paritesinin de 106.39 ile kritik 106.50 seviyesinin hemen altında olması günlük bazlı işlemlerde risk unsurlarından bir diğeridir. Dün öğleden sonra olduğu gibi 106.00’nın altına doğru olası sarkmalar, her an satış baskısına yol açabilmektedir. ABD’de çok önemli 4 verinin açıklanacak olması da, endeksi volatiliteye açık bırakıyor. Bugün açılış olumlu yönde gerçekleşebilecek olmasına rağmen, günlük bazda 41,800-43,700 bandında geniş bir marj bulunmaktadır.

Diğer Genel Haberleri