Petrolün düşüşü ve Yunanistan borsaları vurdu

Petrolün düşüşü ve Yunanistan'a ilişkin korkular küresel borsaları kötü vurdu

Bigpara Haber



Petrolün düşüşü ve Yunanistan'a ilişkin korkular küresel borsaları kötü vurdu.

Küresel pay piyasalarda ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler ve etkili olan kar realizasyonları ile sert düşüşler görülürken.

ABD'de 2 ve 10 yıl vadeli tahvil faizleri yatırımcıların risksiz varlıklara yönelmeleri ile düşüşünü sürdürürken, pay piyasalarında ise yüzde 2'ye yaklaşan kayıplar görüldü.

dunya.com'un haberine göre; dün Dow Jones endeksi analistlerin kısa vadeli önemli destek olarak nitelendirdikleri 17.800 seviyesinin kırılmasının ardından etkisini artıran satışlarla yüzde 1,86 değer kaybederek 17.500 puan sınırına kadar geriledi. Dün S&P 500 endeksi yüzde 1,83, Nasdaq endeksi yüzde 1,57 düşüş kaydederken, dolar endeksi ise Aralık 2015'ten bu yana en yüksek  seviye olan 91,78'i gördü.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Analistler, cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri öncesinde piyasalarda sert dalgalanmaların devam edebileceğini belirterek, bugün fabrika siparişleri başta olmak üzere açıklanacak verilerin yön üzerinde belirleyici olacağını tahmin ediyor.

Avrupa'yı Yunanistan yaktı

Avrupa tarafında Yunanistan'daki siyasi belirsizlik ve dün Almanya'da açıklanan enflasyonun beklentilerin altında kalmasının ardından ekonomik aktiviteye yönelik tedirginliklerin artmasıyla pay piyasalarında yüzde 3'ü aşan düşüşler görüldü.

Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 2,99, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 3,31 değer kaybetti.

Asya'da petroldeki düşüş etkili oldu

Asya borsaları petrol fiyatlarındaki düşüş ve Yunanistan'daki siyasi belirsizliğin, yatırımcıların riskli varlıklardan kaçarak güvenli liman olarak devlet tahvillerine yönelmelerine neden olmasıyla bugün düştü.

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 1 düşerken, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 2.4 düştü. 

Diğer Piyasa Haberleri