Petrol Kota Artışına Rağmen Çıkışta

Bigpara Haber
ABD ham petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) üretim kotasını artırmasına karşın ülkenin kışlık stoklarındaki hızlı düşüş nedeniyle yükseliyor.


OPEC’in üretim artışı kararına önceki gün sadece 11 sent düşüşle yanıt veren fiyatlar, Amerika Petrol Enstitüsü’nün (API) haftalık raporunda, ham petrol stoklarındaki tehlikeli azalmayı açıklamasıyla birlikte dün 25 sent arttı. New York Ticaret Borsası’nda petrol fiyatları gün içinde 32.95 dolardan işlem gördü.


KARA KIŞ KORKUTUYOR;

API’nin açıkladığı verilere göre son 24 yılın en düşük seviyelerine gelen ABD ham petrol stokları, geçen hafta 749 bin varil düşerek 281.7 milyon varile geriledi. Benzin stoklarında yüzde 2.5’lik azalma olduğu belirtilen raporda, bu kışın geçen yıllara oranla daha sert geçeceği, tehlikenin boyutlarının daha da büyüyeceği uyarısı yapıldı. Öte yandan, petrol fiyatlarının halen 30 dolar seviyesinin üzerinde olması ithalatçı ülkeleri de zor durumda bırakıyor. Ancak stoklardaki azalmaya ek olarak Ortadoğu’daki gerginliğin de devam etmesi petrol fiyatlarının düşmesine engel oluyor. (MİLLİYET)

Diğer Genel Haberleri