"Petrol fiyatları en az 65 dolar olmalı"

Franklin Templeton, petrol fiyatlarının uzun vadede en az 65 dolar olması gerektiği görüşünü paylaştı.

Bigpara Haber

740 milyar dolarlık varlığa sahip ünlü fon yöneticisi Franklin Templeton Investments, petrol fiyatlarında yükseliş beklentisiyle, bağımsız petrol araştırma şirketlerinin ve üretici şirketlerin hisse senetlerine önemli miktarda yatırım yapıyor.

BRENT PETROL FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Onlarca fon aracılığıyla BP Plc, Total SA, Glencore Plc ve Chevron Corp. gibi enerji şirketlerinin hissedarı konumunda bulunan California merkezli fon yöneticisi, gelecekte oluşacak talebi karşılayabilecek arzı desteklemek için varil başına 50 doların yetersiz olduğu görüşünde.

Franklin Templeton başkan yardımcısı Frederick Fromm, “Daha yüksek fiyatlara ihtiyacımız var. Uzun vadede en azından varil başına 65 dolar olmalı” dedi.

Haberin Devamı

Petrol, ABD petrol üretiminde düşüş ve Nijerya ve Kanada'da arzdaki bozulmaların etkisiyle Ocak ayında 12 yılın düşüğü olan varil başına 27.10 dolar seviyesini görmesinin ardından yüzde 85 yükseliş kaydetmişti. Küresel petrol göstergesi Salı günü varil başına 50 dolardan işlem görmesine karşın bu fiyat, 2014 yılında görülen seviyenin yarısından daha düşük.

Diğer Emtia Haberleri