Petkm Petkim Petrokimya Holding A.s.`nin 26.08.1999 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Ilgi: 24.08.1999 gun, 15058 sayili yaziniz.
Ilgi`de kayitli yazinizda istenilen Sirketimizin Yarimca Kompleksinde deprem nedeniyle olusan durumlar asagida aciklanmaktadir.
1) Halihazirda hasar nedeniyle kullanilamayan aktiflerimiz; Sapanca Golunden Komplekse su saglayan su hatlari, iskele ve sogutma suyu kuleleridir.
2) Sapanca golunden Yarimca Kompleksine su saglayan isale hattinin ve Kompleks icinde yer altinda bulunan sogutma suyu hatlarinin onarim calismalarina baslanmistir. Depremde hasarlanan Kuzey Sogutma Kulesinin bakim calismalarinin tamamlanarak % 60 oraninda bir kapasite ile yaklasik 20 gun icinde devreye alinmasi sozkonusu olabilecektir. Bu durumda belirtilen aktivitelerin olumlu gelismesi halinde depremin olustugu 17 Agustos 1999 tarihine gore yaklasik 1 aylik bir sure sonunda 15, 17 Eylul tarihleri arasi Yarimca Kompleksi Proses Fabrikalarindan bir kisminin (3 veya 4 tanesi) devreye girmesi mumkun gorulmektedir.
3) Faaliyet disinda kalan aktiflerimiz nedeniyle tahmin edilen satilabilir urun uretim kaybi yaklasik 50.000 ton`dur.
4) Deprem nedeniyle uretilip de satisi gerceklestirilemeyecek urunlerimizden ciro kaybimiz yoktur. Ancak, uretim durusu nedeniyle satilabilir urun uretimine ara verildiginde ciro kaybimiz sozkonusudur. Bu kayip 34.3 Milyon $ olarak tahmin edilmekte olup, bu yilin ilk alti ayinin toplam cirosuna orani % 11.7`dir.
5) Hasara ugrayan aktiflerimizden, lojman binalari sogutma suyu kuleleri ve iskelenin net defter degerleri toplami 194.893 Milyon TL`dir. Bu aktiflerimizin 30.06.1999 tarihli bilancomuzdaki toplam aktiflere orani % 0.06`dir.
6) Hasar konusunda sigorta sirketine ihbarda bulunulmus olup, kesin hasar tespiti konusunda calismalara devam edilmektedir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri